Viikonloppu 21.-23.4.2006

Perjantaina alkaa valtakunnallinen nuukuusviikko (http://www.nuukuusviikko.net). Teemana tänä vuonna on oppia etelästä. Itse hyppään aamupäivällä kuitenkin junaan ja suuntaan Kuhmoon Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen kokoukseen ja kevätvaltuustoon. Kahdeksan tunnin junamatkan jälkeen Kajaanissa on edessä vaihto bussiin ja sen jälkeen vielä 1,5 tunnin bussimatka kohti Kuhmoon. Perille saapuessamme (http://www.hotellikalevala.fi/) nautimme illallisen. Illan päätteeksi liittohallitus kokoontuu. Eniten keskustelua aiheuttaa maastotapahtumia koskeva kirjelmä, jonka hallitus päättää jättää lopulta allekirjoittamatta. Tämän lisäksi puhumme muutenkin toimiston työtilanteesta, ihmisten jaksamisesta ja kertyneistä ylitöistä. Keskeytämme kokouksen noin yhden aikaan yöllä ja menemme nukkumaan. Jatkamme kokousta seuraavana aamuna.

Lauantai aamuna saamme hallituksen kokouksen vietyä läpi juuri sopivasti siten, että ehdimme vierailla paikalle saapuneen valtuuston kanssa Kainuun luontokeskuksen suurpetonäyttelyssä. Valtuuston asialistalla on kerrankin sääntömääräisten asioiden lisäksi myös kiinnostavaa sisällöllistä keskustelua. Valtuusto keskustelee innokkaasti sääntömääräisten asioiden lisäksi Suomen Luonto -lehden kehittämisestä, valtuuston roolista liiton päätöksenteossa, metsästrategiasta, suostrategiasta, jätestrategiasta ja maastoliikennestrategiasta. Illalla saunomme, syömme ja katselemme luontokuvia. Paluumatkalla Kuhmosta Helsinkiin sujuu keskustelun ja lintuhavaintojen merkeissä. Liiton kovimmet bongarit taitavat olla Tapani Veistola, Matti Nieminen ja Harri Hölttä.

Jätä kommentti