Viikonloppu 1.-2.4.

Suomen sosiaalifoorumi. http://www.sosiaalifoorumi.fi Tapahtuma on täynnä tuttavia, kavereita ja ystäviä. Autan Annukkaa Syntymättämien työpaikkojen -seminaarin järjestelyssä. Toimin myös varsin onnistuneen keskustelutilaisuuden puheenjohtajana. Iltapäivällä osallitun kansalaisaktivismia käsittelevään tilaisuuteen. Kyseessä on Mikko Metsämäen ja Petteri Nisulan tekemän kirjan (Aktivistit – Suomalaisten kansalaisliikkeiden tarina, http://www1.edita.fi/publishing/uutuustuotteet/2006/20060327145602.html) julkaisuseminaari. Seminaarin keskustelu on innostavaa ja kiinnostavaa. Olen jälleen kerran entistä varmempi siitä, että juuri ympäristöliikkeen ja kansalaistoiminnan dynamiikka on minua kaikkein eniten kiinnostava teema.

Suuntaamme keskustelutilaisuudesta kirjan virallisiin julkistamisbileisiin ravintoja Gustus & Veeraan Fabianinkadulle. Paikalla on paljon tuttavia ja ystäviä. Olen onnellinen kirjan julkaisusta. Kirjan käsikirjoituksen lukeneena voin suositella teosta erittäin lämpimästi. Olen enemmän kuin otettu siitä, että minua kiitetään kommentoinnistani kirjan avaussanoissa.

Karkaamme Annukan kanssa venäläiseen ravintolaan syömään blineja ja keskustelemaan kansalaisaktivismista. Rasvaisen aterian jälkeen suuntaamme vielä Ravintolalaiva Wäiskiin Suomen sosiaalifoorumin bileisiin. Laiva on lastattu aktivisteilla ja kansalaistoimijoilla. Lähellä puoltayötä kyllästyn savuun ja meteliin. Haluan kotiin, koska keskustelu erinomaisten ihmisten kanssa käy mahdottomaksi. Revin Annukan mukaani ja lähdemme kotiin nukkumaan.

Sunnuntai aamulla on aikainen herätys. Valmistelen Maan ystävien ja Suomen luonnonsuojeluliiton keskustelutilaisuutta Metsä-Botnian selluterhdashankkeesta ja Luonnonvarojen kestävästä käytöstä. Metsä-Botnia tilaisuus, jonka puheenjohtajana toimin, on menestys. Luokka on tupaten täynnä. Keskustelu on kiihkeää, mutta kiinnostavaa. Olemme saaneet paikalle puhujat Metsä-Botniasta, Greenpeacesta, Ulkoministeriöstä, Jyväskylän yliopistosta ja Suomen luonnonsuojeluliitosta. Yleisö osallistuu keskusteluun aktiivisesti ja kuulemme tilaisuuden aluksi myös uruguaylaisen aktivistin näkemyksen aiheesta.

Iltapäivällä vierailen pikaisesti ilmastonmuutos ja vuosituhattavoitteet sekä EU:n ilmastopolitiikkaa käsittelevissä keskustelutilaisuuksissa. Käymme Anna Ylä-Anttilan kanssa läpi myös aaamun Metsä-Botnia keskustelutilaisuutta ja sovimme seuraavista askeleista asian suhteen. Lopuksi osallistun vielä Maailman sosiaalifoorumia koskevaan keskustelutilaisuuteen. Hotkimme Annukan kanssa kasvishernekeitot pikaisesti ennenkuin karkaamme asuntonäyttöön Käpylään. Jälleen yksi mukava asunto. Palaan kuitenkin pikapikaa keskustaan. Vietän sunnuntai illan Maan ystävien ilmastokampanjan kokouksessa Uudella ylioppilastalolla. Meno on ollut hurjaa. Orastava kuumeflunssa saa jäädä nyt sivuun. Tulevalla viikolla vauhti vain kiihtyy.

Jätä kommentti