Keskiviikko 5.4.

Olen viettänyt maanantai ja tiistai illan Tampereella opiskelemassa Ruotsia. On kauheaa huomata, kuinka heikoilla olen. Opettaja puhuu ja opettaa luokan edessä ruotsiksi. En ymmärrä mitään, mutta yritän pysyä tavalla tai toisella mukana. Olen silti innoissani. Mahtavaa opetella uutta kieltä.

Joudun livahtamaan töistä keskiviikkona jälleen aikaisin kaupungille. Käymme tapaamassa Maan ystävien puheenjohtaja Riitta Savikon kanssa YM:n Jukka Uosukaista keskustellaksemme kansainvälisistä kokouksista ja Metsä-Botniasta. http://www.maanystavat.fi/tiedotus_artikkeli.php?aid=726&kid=0

Hermoilen langattoman verkkoyhteyden kanssa Cafe Esplanadissa, jossa käymme Riitan kanssa lounaalla. Samalla kun yritän säätää konettani OpenEspan asetuksiin, järjestelee Riitta sujuvasti puhelimitse erilaisia asioita kuntoon. Kevyen lounaan jälkeen siirrymme yliopistomuseon auditorioon, jossa Britannian hallituksen johtava neuvonantaja Sir David King on alustamassa viimeisimmästä ilmastotutkimuksesta. Tilaisuuden avaa pääministeri Matti Vanhanen ja myös ympäristöministeri Enestam käyttää puheenvuoron. Hyvä, että näitä tilaisuuksia näitä järjestetään.

Juoksemme Annukan kanssa ilmastoseminaarista jälleen yhteen asuntonäyttöön. Tällä kertaa Alppilaan. Kuinkahan monta näitä vielä täytyy käydä läpi, ennenkuin sopiva asunto löytyy. Oi voi. Asuntonäytön jälkeen suuntaan Kallioon, ravintola Toveriin Image lehden haastatteluun. Tekeillä on laaja juttu suomalaisesta ympäristöaktivismista. Keskustelu on mielenkiintoista ja innostavaa. Jään pohtimaan sitä, suhtaudunkohan asioihin hiukan liian kriittisesti. Saa nähdä mitä lopulliseen juttuun kahden ja puolen tunnin keskustelustamme jää jäljelle.

Illalla yritän vielä epätoivoisesti valmistautua tuleviin reissuihin. Olen torstaina Tukholmassa, perjantaina Budapestissa, lauantaina Hangossa ja sunnuntaina Tampereella. Milloin ehtisin olla taas kotona.

Jätä kommentti