Tiistai 28.3.

Olen valmistautunut YLE:n Aamu-TV-keskusteluun edellisenä iltana lähettämällä eri tahoille kutsuja sunnuntaina Suomen sosiaalifoorumissa järjestämäämme keskustelutilaisuuteen Metsä-Botnian sellutehdashankkeesta Uruguayssa. Keskustelu aamutelevisiossa on hiukan löysää ja abstraktia, koska Metsä-Botnia on kieltäytynyt tulemasta paikalle. Näin keskustelu pyörii enemmän yleisessä yritysten yhteiskuntavastuussa.

Iltapäivällä osallistun ympäristöjärjestöjen ilmastokoordinaation järjestämään tapaamiseen pääministeri Matti Vanhasen EU-avustajan Helena Tuurin kanssa. Pääsemme aloittamaan tilaisuuden puoli tuntia myöhässä. Annukka on valmistellut hyvän pohjapaperin, jonka käymme läpi. Keskustelu pysyy hyvin yleisellä tasolla. Välillä innostumme kuitenkin pohtimaan sähkölaitteiden säästöpotentiaaleja. Viimeistään tässä vaiheessa on selvää, että vaikka ilmastonmuutoksen pitäisi olla Suomen prioriteettilistalle EU:n puheenjohtajuuskaudella, minkäänlaisia konkreettisia suunnitelmia tai visioita aiheesta ole kenelläkään hallinnon edustajalla. Pelottavaa.

Käymme Harri Lammin, Tuuli Kaskisen ja Annukan kanssa tapaamisen jälkeen Barcelonassa syömässä ja tilittämässä ilmastoasioita. Illalla kotona jumitumme Annukan kanssa sähköpostien ja muiden töiden sekaan. Illalla lähetän vielä Metsä-Botnia tiedotteesta englanniksi käännetyn version Maan ystävien kansainväliseen jakeluun.

Jätä kommentti