Viikonloppu 23.-26.3.2006

Perjantaina työpäivä venyy sen verran pitkäksi, että joudun jättämään Sosiologiapäivät Tampereella väliin. Harmi, sillä mukana olisi ollut mm. työryhmä kansalaisaktivismista. Osallistuminen Sosiologiapäiville olisi ollut graduni ja tutkimusurani kannalta tarpeellista verkostoitumista. Työt ajavat kuitenkin tällä hetkellä monien muiden tärkeiden asioiden edelle.

Illan päätteeksi suuntaamme Annukan kanssa elokuviin katsomaan musiikkielokuvaa 1970-luvun laululiikkeestä, vallankumouksesta ja nuoruudesta. Kyseessä on tietysti ihastuttava ja paljon kehuttu Kenen joukoissa seisot -elokuva. Pohdimme Annukan kanssa pikaillallisella Barcelonassa elokuvaa. On hämmentävää, kuinka laajaa 1970-luvun poliittinen liikehdintä on ollut, kuinka varmoja ihmiset ovat olleet asiastaan, ja miten jyrkkää retoriikkaa on käytetty. Selvästi ihmiset ovat olleet voimaantuneempia kuin nykyaikana. Tällä hetkellä ketään ei kiinnosta yhteiskunnallisuus tai yhteisöllisyys.

Lauantai aamuna käymme juoksemassa keväisen auringon loistaessa hangilla. Koko päivä kuluu kuitenkin kahdeksantuntisessa Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen kokouksessa. Esityslistalla on hurjasti asioita. Käymme läpi liiton linjausta maastoliikenteestä, metsästrategiasta ja jätestrategiasta sekä hyväksymme toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Lisäksi pistämme resursseja Itämeren puolesta tehtävälle tarra-kampanjalle, jäsenhankinnalle ja EU-puheenjohtajuuskauden tuleville haasteille. Kokouksen päätteeksi käymme vielä hiukan rennompaa keskustelua tämän hetken kipupisteistä – esimerkiksi Lapin metsäkysymykset herättävät voimakkaasti keskustelua liiton sisällä.

Illalla kyläilemme Riikan ja Matin luona Käpylässä ja maistelemme herkullista pannukakkua. Heidän ihastuttava 1920-luvun kerrostaloasuntonsa olisi myynnissä. Olen melkein valmis jättämään tarjouksen. Valitettavasti huoneisto on vain hiukan liian pieni omiin tarpeisiimme.

Sunnuntai kuluu siivotessa, sähköposteissa, Suomen sosiaalifoorumin seminaareja valmistellessa, ruotsin valmennuskurssin tehtäviä tehdessä ja kaikessa muussa hienosäätämisessä. Käymme ilmastoaktiivien kanssa Cafe Javassa suunnittelemassa tulevan tiistain tapaamista Vanhasen EU-avustajan kanssa. Tarkoituksena on keskustella Suomen ilmastopolitiikasta EU-puheenjohtajuuskauden aikana. Suomelta kaivattaisiin visionaarisyyttä enemmän kuin koskaan aiemmin.

Jätä kommentti