Maanantai 13.3.

Päivän positiivinen uutinen paljastuu aamun lehdestä. Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Heikki Korpelan kirjoitus julkaistaan Helsingin Sanomien vieraskynä -palstalla. Hienoa! En muista, milloin ympäristöaktivisti olisi viimeksi päässyt ääneen kyseisellä palstalla. Sen sijaan Eija-Riitta Korhola päästökauppakritiikkeineen on tainnut esiityä siellä jo useamman kerran.

En ehdi osallistumaan Globalisaation monet kasvot -hankkeen ohjausryhmän kokoukseen Nuorten Akatemiassa, koska olen kutsunut koolle järjestöjen välisen tapaamisen kansallisen kestävän kehityksen strategiasta. Käymme kokouksessa läpi käsillä olevaa yhteenveto-osiota sekä strategian liitteeksi tulevia indikaattoreita. Samalla pohdimme, mitkä ovat järjestöjen keskeiset kynnyskysymykset ja linjaukset käsillä olevaan paperiin. Saan paljon mainiota evästystä ja hyviä konkreettisia kommentteja strategian jatkotyöstöä varten.

Suunnitteilla on uusi suoraa kansanäänestystä vaativa kampanja. Jiri Räsäsen ajatuksena olisi rakentaa hanke entisen EU:n perustuslaista kansanäänestystä vaativan kampanjan raunioille. Hän onkin valmistellut kirjeen lähettämistä kansanäänestyskampanjan aktiiveille yhdessä allekirjoittaneen ja Torstenin kanssa. Annina Käppi (http://anninamaria.livejournal.com) haluaa linkittää tämän blogini omaansa. Olen hämmästynyt, kuinka aktiivista elämää blogeissa eletään. Maan ystävien jäsärin päätoimittaja Annika Kettunen on kirjoittamassa jäsäriin edellisenä päivänä järjestetystä mielipidekirjoituskurssista Joensuussa. Muokkaan illalla hänen kirjoittamaa pohjatekstiä sekä kehittelen kymmen käytännön vinkkiä mielipidekirjoittamiseen.

Metsä-Botnian sellutehdashankkeen vastustaminen kuumentuu Argentiinassa ja Uruguayssa. Argentiinan ja Uruguayn presidentit ovat sopineet viikonloppuna hankkeen keskeyttämisestä kolmeksi kuukaudeksi kunnollisten ympäristövaikutusten arvioimiseksi. Metsä-Botnia kuitenkin jatkaa rakennushanketta. Saan paikan päältä lukemattomia eri sähköposteja ja vetoomuskirjeitä. Aiheesta tulee suuri uutinen myös Suomessa.

Jätä kommentti