Tiistai 14.3.

Kuhina Metsä-Botnian sellutehdashankkeen ympärillä käy edelleen kuumana. Suunnittelemamme seminaari Suomen sosiaalifoorumiin (http://www.sosiaalifoorumi.fi) tulee hyvään saumaan. Olen järjestämässä myös toista seminaaria koskien luonnonvarojen kestävää käyttöä. Ilmoittelen seminaarien tarkennetun ohjelman sosiaalifoorumin järjestäjille. Lisäksi Ruby van der Wekken kutsuu keskustelemaan vuonna 2007 Afrikassa järjestettävästä Maailman sosiaalifoorumista. Valitettavasti joudun kieltäytymään, sillä sessio menee pahasti päällekkäin muiden järjestämieni tilaisuuksien kanssa.

Päivän ympäristöpoliittinen ilouutinen tulee jälleen Ruotsista. Maan energiateollisuus on valmis panostamaan kymmeniä miljardeja kruunuja tuulivoimaan ja näin kymmenkertaistamaan tuulivoimakapasiteetin. Rahoittajia on kuulemma jonoksi asti. Ruotsin teollisuus on laskenut, että näin saadaan työpaikkoja ja samalla edistettyä tuulivoimateknologian vientiä. Milloin Suomessa ymmärretään asia?

Työkiireiden takia joudun perumaan osallistumiseni Thomas Wallgrenin ja kumppaneiden järjestämän seminaarin kansamme äänioikeuden tilasta. Käyn illalla syömässä ja vaihtamassa kuulumisia vanhan pomoni Pasi Vesterisen kanssa Meze-pointissa. Illan päätteeksi kirjoitan ja lähetän vielä kirjallisia kommentteja koskien kestävän kehityksen strategian indikaattoreita.

Jätä kommentti