Viisi kummallista asiaa

No jopas sentään. Anna-Stiina (http://anna_stiina.livejournal.com/) haastoi minut kirjoittamaan viisi kummallista asiaa itsestäni. Tämä on ilmeisesti joku blogikiertokirjehaaste. En ymmärrä näistä mitään, mutta yritetään nyt kuitenkin.

Tehokkuusfriikki. Olen tehokkuusfriikki. Mielestäni jokainen, jos vain haluaa, pystyy tekemään täyspäivätöitä, opiskelemaan noin 40 opintoviikkoa yliopistolla vuodessa ja toimimaan aktiivisesti muutamassa kansalaisjärjestössä. Näin aikaa jää vielä hyvin kuntourheilulle, sosiaalihuoraamiselle sekä parisuhteelle. Tarvitaan vain intoa. Kaikilla on sama 24 tuntia vuorokaudessa käytössään. Nautin siitä kun onnistun käsittelemään kaikki päivän 400 sähköpostia siitä huolimatta, että olen istunut 12 eri kokouksessa päivän aikana. Langattoman verkon avulla sähköposteja voi lukea ja kirjoitella vessassakin.

Laiskottelu. Vaikka olen tehokkuusfriikki, osaan laiskotella. Nautin hetkittäin herkuista, kanavasurffailusta ja amerikkalaisista elokuvista. Toisinaan otan aamu/päivä/iltatorkut bussissa tai junassa. Heikkoina hetkinä innostun pitkistä aamu-unista, kulttuurista, siivoamisesta ja hassuista keskusteluista.

Porvarillinen työ. Nautin työskentelystä kansainvälisen tietoliikenne-busineksen sisällä. Projekteja ja kehityshankkeita tulee ja menee. Muutosvauhti on kovaa ja ihmiset mielenkiintoisia. Palkkaa maksetaan sen verran, että vapaa-ajalla on mahdollisuus harrastaa opiskelua ja kansalaisjärjestötoimintaa. Hassua, mutta toistaiseksi minulle ei ole tullut mieleenikään siirtyä muihin tehtäviin. Ainakaan vielä.

Spartalaisuus. Pidän rajoituksista ja pidäkkeistä. Varsinkin niistä, jotka asetan itselleni. Kasvissyönnin lisäksi vietän alkoholivapaata elämää (toistaiseksi), olen herkkulakossa ja pohdiskelen, pitäisikö lopettaa tavara-kuluttaminen ja syöminen kokonaan. Kunnon kuriin kuuluu myös tiukka kuntourheilu (pitkät pyörälenkit, marathon-juoksu), lyhyet yöunet ja aikaiset aamut.

Sähköinen kansalaisaktivismi. Olen wanna-be ympäristöaktivisti. Haluaisin osallistua kaikkeen suomalaiseen ympäristöliikehdintään. Suurin osa jää silti seuraamisen tasolle. Liitynkin aina kaikille mahdollisille uusille sähköpostilistoille. Tulen mustasukkaiseksi, mikäli en tiedä etukäteen jostain valmisteilla olevasta kokouksesta, hankkeesta, tempauksesta tai projektista.

Jätä kommentti