Torstai ja perjantai 9.-10.2.

Olen kaksi päivää työn puolesta osastomme vuosisuunnittelupäivillä Forssan lähellä urheiluopisto Eerikkilässä. Kyseessä on rauhallinen ja luonnonläheinen paikka Hämeen luontokeskuksen tuntumassa. Kahden päivän aikana työasioita ehtii pohtimaan ja suunnittelemaan kerrankin kunnolla irti arjen kiireestä. Työryhmätyöskentelyn ohella käymme myös harrastamassa metsässä lumikenkäkävelyä. Lisäksi käyn juoksemassa pimeällä maantiellä ennen saunomista ja avantouintia. Rentouttavaa ja tehokasta. Muiden lähtiessä illan pikkutunneilla Forssan keskustaan nauttimaan vilkkaasta yöelämästä, jään Eerikkilään takomaan sähköposteja.

Perjantaina Anna-Stiina jättää vastaajaan viestin ja kyselee kestävän kehityksen strategian valmisteluun liittyviä materiaaleja. Heidi Hautala on taas palannut mukaan kuvioihin tiukan presidentinvaalitaiston ja sen jälkeisten matkojen jälkeen entistä aktiivisempana. Hyvä juttu, sillä tällä hetkellä strategiasta uhkaa tippua kaikki ympäristönäkökulmat ja -tavoitteet kokonaan pois. Seuraava ja aika ratkaiseva tapaaminen on jo tulevana torstaina.

VEU:sta soitellaan myös kansanäänestyskampanjan (http://www.kansanaanestys.fi) tiimoilta. Kysymys on siitä, pitäisikö adressiin kerätyt nimet luovuttaa jollekin taholle nyt kun keskustelu perustuslaista on taas kiihtymässä. Suhtaudun asiaan nuivasti. Kansanäänestyskampaja on tehtävänsä tehnyt ja toiminta lopetettiin virallisesti viime marraskuussa, kun hallitus luovutti aiheesta selonteon eduskunnalle. Ei kannata yrittää piiskata enää kuollutta hevosta.

Jätä kommentti