Keskiviikko 8.2.

Järjestän keskustelutilaisuutta Metsä-Botnian sellutehdashankkeen tiimoilta Suomen sosiaalifoorumiin. Varmistan ensin, että Maan ystävät ja Suomen luonnonsuojeluliitto voivat toimia järjestäjätahoina. Pyydän Metsä-Botnian edustajaa sekä Greenpeacen Mikael Sjövallia tilaisuuteen puhumaan. Lisäksi olen yhteydessä Ulriikka Aarnioon mahdollisesta Satu Hassin osallistumisesta. Anna hoitelee samaan aikaan Siemenpuusäätiötä sekä mahdollista Paperiliiton, UM:n ja yliopiston edustajaa sekä kirjoittelee tilaisuudesta infon tulevaan Sosiaalifoorumin lehteen ja ohjelmaan. Yhteistyö pelaa ja homma edistyy!

Samaan aikaan viilaamme myös yhdessä Ursula Immosen ja Tapani Veistolan kanssa Uudenmaan ympäristösuojelupiirin toimintakertomusta vuodelta 2005 Suomen luonnonsuojeluliittoa varten. Ilouutinen on se, että piiri saa uuden työllistämistuella työskentelevän harjoittelijan. Sari Mäntylä aloittaa työt 13.2. Mainiota.

Unkarista soitellaan ja kysellään puhujaa ympäristöhallinnosta Itä-Euroopan maiden kestävän kehityksen seminaariin. Olimme vastaavassa seminaarissa viime tammikuussa yhdessä Annika Lindblomin kanssa. Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen tiedustelee mahdollisuuttani osallitua tapaamiseen eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Pentti Tiusasen kanssa. Luonnonsuojeluliiton sisällä keskustellaan jätteenpoltosta ja uraanin louhinnasta. Veikko Halmetoja sen sijaan tiedustelee osallistumistani Kulttuuriyhdistys Vastedeksen ja Pirkanmaan vihreiden järjestämään paneelikeskusteluun Tampereella Vanhalla kirjastotalolla lauantaina 4.3. klo 15-17. Paneelin aihe on Onko ideologia kuollut – Mitä ideologia on, miten sitä tuotetaan ja miten se liittyy politiikkaan? Mainio aihe. Suostun oikopäätä.

Sen sijaan varsinaisen päivän ilouutinen tulee puhelimeeni Annukalta. Annukka on saanut vuodeksi rahoitusta Suomen kulttuurisäätiöltä väitöskirjatutkimustaan varten. Huippua! Todella hyvä avaus Annukan tutkijauralle. Samaan aikaan syöttinä on vielä monia muitakin hakuja. Lupaavalta näyttää. Annukka on tehnyt kovasti töitä väitöskirjansa eteen ja nyt erinomaisesta pohjatyöstä alkaa tulemaan myös palkintoa. Olen ylpeä.

Jätä kommentti