Torstai 23.2.

Kommentoin Suomen luonnonsuojeluliiton lausuntoa valtiovarainvaliokunnalle käsittelyssä olevasta hallituksen energia- ja ilmastoselonteosta. Kaipaan energiansäästön parempaa huomioimista. Tehokkainta energiapolitiikkaa olisi aina negawatit.

Saan adbustersin kautta ilmoituksen TV-turnoff –viikosta (http://www.tvturnoff.org/), joka järjestetään huhtikuussa. Olisi mainiota, mikäli Suomessakin syntyisi jonkinlainen kampanja aiheen ympärille. Ideoin Joensuun Maan ystävien Jani Lukkarisen kanssa mielipidekurssia. Jani on järjestämässä Joensuussa 12.3. mielipidekirjoituskurssin ja on pyytänyt minua mukaan vetämään sessiota. Ajatus on mielestäni mainio. Mielipidekirjoituksilla voi vaikuttaa huomattavasti yleiseen mielipideilmastoon. Ajatukset menevät usein mielipidekirjoituspalstojen kautta huomattavasti paremmalla prosentilla läpi verrattuna esimerkiksi yleisten tiedotteiden lähettämiseen.

Keskustelen Suomen luonnonsuojeluliiton entisen ilmasto- ja energia-asiantuntijan Tuuli Kaskisen kanssa Liiton valmisteilla olevasta jätestrategiasta. On olennaista pohtia, mikä on Liiton linja eri jätteenpolttokysymyksissä nyt kun asia on voimakkaasti esillä ympäri Suomea.

Illalla tapaan vanhan työkaverini Hannen. Sen sijaan sovittu tapaaminen Pasin kanssa peruuntuu. Näin aikaa vapautuu vielä juoksulenkille Annukan kanssa. Kun silmäni sulkeutuvat ja vaivun uneen, Annukka kirjoittaa vielä Suomen luonnonsuojeluliiton lausuntoja energia- ja ilmastostrategiasta eduskunnan eri valiokunnille. Takana on ollut tiukka viikko ja tulevina viikkoina vauhti vain kiihtyy.

Jätä kommentti