Keskiviikko 22.2.

Sampo Kyllönen on lähdössä kavereidensa kanssa Tras-Siperian junamatkalle. Olemme Annukan kanssa lähettäneet Sampolle erilaisia vinkkejä matkan tekoa varten. Omista matkakokemuksistamme voi kätevästi lukea osoitteessa: http://slowtravel.nu/dyn.php/text/list/?id=61&frame_color=blue

Virittelemme myös Suomen luonnonsuojeluliiton ekoenergiavastaava Mari Puoskarin ja Annukan kanssa lausuntoa KTM:n valmistemaan biopolttoainestrategiaan. Maan ystävien Riitta Savikko soittelee Enestamille lähetettävästä lobbauskirjeestä liittyen EU-ympäristöministerineuvoston kokoukseen ja mahdollisen Kansainvälisen Maan ystävien (FoEI) GMO-julkaisun jakeluun Suomessa. Olen yhteydessä kestävän kehityksen strategiaa valmistelevaan sihteeristöön liittyen paperin yhteenvedosta ja sen roolista.

Illalla on Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäpristönsuojelupiirin (http://www.sll.fi/uusimaa/) hallituksen kokous. Huomattava osa hallituksen jäsenistä on poissa. En tiedä onko Suomi-USA jääkiekko-ottelulla tai hiihtolomilla mitään tekemistä. Tuskin luonnonsuojelijat kuitenkaan jääkiekosta kovin innostuneita ovat. Yhtä kaikki. Mukana kokouksessa on juuri aloittanut uusi luonnonsuojeluassistentti. Sari Mäntylä on näillä näkymin töissä piirillä ainakin vuoden. Asialistalla on erilaisia talousasioita, muun muassa Edilex-tietokanta –lisenssin hankkiminen ja Virkistysalueyhdistyksen jäsenmaksu. Lisäksi käsittelemme muita työsuhdeasioita, piirin kevätkokousta, erilaisia menossa olevia lausuntoja, Sipoonkorven kansallispuistohanketta ja uraanikaivosasioita. Kokouksen lopuksi opin vielä paljon vanhojen puiden suojelusta.

Jätä kommentti