Tiistai 21.2.

Töissä toimistopisteeni muuttaa uuteen huoneeseen. Joudun perumaan jo eiemmin alustavasti sopimani tapaaminen Hannen kanssa, koska ehdin sopia kestävän kehityksen strategiaa koskevan palaverin Kepan Heidi Hautalan ja Timo Lappalaisen kanssa. Joudun säätämään Brysselin lähtöni aikatauluja, koska vapaita ja halpoja lentoja ei ole enää oikein tarjolla. Riitta on järjestänyt 7.3. tapaamisen ympäristöministeri Enestamin kanssa. Juuri sopivasta EU:n ympäristöministerineuvoston kokouksen alla. Suomen luonnonsuojeluliiton puolesta pistämme hiihtolomatiedotteen, jossa varoittelemme ilmastonmuutoksesta. Tätä vauhtia voimme nimittäin heittää hyvästit lumisille talville ja kunnon hiihtokeleille. Suomen joulu-helmikuun keskilämpötilan ennustetaan nousevan 1991-2020 1,1 – 2,5 astetta, 2021-2050 2,6 – 4,3 astetta ja vuoteen 2080 mennessä 4 – 9 astetta.

Illalla istumme eduskunnassa Heidin ja Timon kanssa pohtimassa strategioita tulevaan kestävän kehityksen vaikuttamiseen. Välillä myös Pentti Tiusanen käy tervehtimässä meitä. Illalla perun osallistumiseni ”onko ideologi kuollut” –paneeliin. Harmittava juttu. Olisin mielelläni mennyt keskustelemaan kyseisestä aiheesta, mutta EEB:n järjestämä seminaari Brysselissä ajaa edelle. Sovin myös vierailevani samalla reissulla Gentissä Meri Pukarisen ja For Mother Earth –järjestön luona.

Illan päätteeksi on Maan ystävien 10-vuotispäivän suunnittelukokous ircissä. Maan ystävät täyttää 10-vuotta 8.6.2006. Paikalla on mukavasti porukkaa ja ideoita lentää suuntaan ja toiseen. Päädymme siihen, että julkaisemme juhlajäsentiedotteen, pidämme (mahdollisesti usealla eri paikkakunnalla) kadunvaltausjuhlia (RTS) tai ainakin parkkipiknikkejä. Lisäksi innostumme ajatuksesta pitää 1-day –kirjoitussessio (ks. http://www.1-day.org/). Valikoitunut porukka kokoontuu yhteen tilaan ja kirjoittaa eri artikkeleita, tarinoita, runoja tms. Maan ystävien historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Päivän päätteeksi valmiina on monimuotoinen teos tai kirja, joka julkaistaan. Kaiken muun lisäksi ilmastokampanja suunnittelee vielä jonkinlaista kesäkiertuekampanajaa, johon syntymäpäiväteemoja voidaan ottaa mahdollisesti mukaan.

Jätä kommentti