Maanantai 20.2.

Sovimme Heidi Hautalan kanssa tapaamisen liittyen kestävän kehityksen strategian vaikuttamistyöhön. Samalla pohdiskelen (ja ideoin), kuinka Maan ystävien Nuorten Osallisuushanke (NOH, ks. http://www.maanystavat.fi/osallistu) saisi kerättyä tarvittavan omarahoitus osuuden. Suomen luonnonsuojeluliitto lähtee mukaan laskiaistiistaina järjestettävään lumiukkojen mielenosoitukseen (http://www.maanystavat.fi/lumiukot).

Riitta laittaa ideoita Kehys ry:n valmistelemaan julkaisuun Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella. Kirjoittelen Riitalle ympäristöpolitiikan koherenssista kommentteja – tai lähinnä sen toimimattomuudesta silloin kun ympäristöasioista pitäisi puhua esimerkiksi Lissabonin strategian sisällä tai talouspolitiikan pitäisi tulla omasta nurkastaan yhteiskunnallisten toimijoiden (ympäristöpoliittisen kentän) laajemman arvioinnin piiriin. Saan myös myönteisen vastauksen EEB:ltä koskien osallistumistani Brysselissä 6.3. järjestettävään kestävän kehityksen ja kilpailukykypolitiikan ristiriitoja tarkastelevaan seminaariin. Mukana on esimerkiksi komission puheenjohtaja Barroso.

Illalla teemme kotona Annukan kanssa herkullisia tacoja ja vietämme hetken laatuaikaa. Menemme aikaisin nukkumaan. Sain muutama päivä sitten luettetua Esa Konttisen kansalaistoiminnan kyläsepät –kirjan ja nyt työn alla on Rosa Meriläisen toimittama Mikä on Attac -kirja. Mukava lukea pitkästä aikaa myös hyviä julkaisuja, jotka ovat vuosien varrella jääneet rästiin. Tosin näitäkin luen lähinnä graduani varten.

Jätä kommentti