Viikonloppu 27-29.1.2006

Käymme perjantaina Annukan kanssa syömässä uudessa Meze-ravintolassa Mikonkadulla. Paikka on entisen Sofra Londonin omistajien avaama uusi ravintola aivan Helsingin keskustassa. Suosittelen!

Lauantaina on Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen kokous. Seitsemän tuntisessa kokouksessa valitsemme liitolle uuden ympäristökoordinaattorin Siemenpuusäätiön toiminnanjohtajaksi lähteneen Hanna Matinpuron paikalle. Valituksi tulee Jouni Nissinen. Upeaa! Suomalainen ympäristöjärjestökenttä onkin kaivannut Jounia Ruotsin lapista takaisin. Tervetuloa! Kokouksessa valitaan Luonnonsuojeluliiton varapuheenjohtajaksi Tuire Laurinolli. Samalla perustetaan hallituksen alaiset valiokunnat. Itse tulen valituksi uuden energia- ja ilmastovaliokunnan puheenjohtajaksi. Lisäksi olen jäsenenä viestintävaliokunnassa.

Viihdyn Luonnonsuojeluliiton kokouksissa. Toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen ja muu toimistoväki on valmistellut kokoukset erinomaisesti. Liiton hallitustyö on huomattavasti helpompaa kuin Maan ystävissä ollessani puheenjohtajana, jossa asiat piti ensin ideoida itse, sen jälkeen tuoda päätöksentekoon ja lopuksi tehdä ne kaikki itse.

Lauantai iltana käymme Annukan kanssa katsomassa DocPoint-dokumenttielokuvafestareilla intialaisesta vesi- ja ruoka-aktivistista, Vandana Shivasta, kertovan dokumentin nimeltä ”Bullshit”. Kameroiden takana vilahtelee globalisaatiokriittisen liikkeen tuttuja kasvoja. Sen sijaan sisällöllisesti dokumentti ei tarjoa juurikaan uusia ajatuksia. Tiedon omistaminen ja patenttioikeudet, WTO-ongelmat, biopiratismi, GMO-ruoka ja monet muut jutut ovat pyörineet globalisaatiokriittisen liikkeen (ja ympäristöliikkeen) agendalla jo pitkään. Jään pohtimaan onko kyse siitä, että olen liian sisällä liikkeessä, jotta dokumenteista saisi uusia ajatuksia, vai onko kyse pikemminkin siitä, että (ympäristö)liikkeellä ei tällä hetkellä ole juurikaan uusia avauksia ja ajatuksia.

Sunnuntaina teen englannin kielen kurssin harjoituksena olevan projektihakemuksen. Kurssin opettaja on pari viikkoa sairaana ja pääsemme työskentelemään itsenäisesti ilman ohjeistusta. Kirjoitan myös Elonkehä-lehteen muutama viikko takaperin lupaamani jutun EU:n ja Suomen kestävästä kehityksestä. Lisäksi teen pitkästä aikaa taas gradua. Lupasin ympäristöpolitiikan professori Yrjö Hailalle, että tulen esittelemään työtäni ympäristöpolitiikan graduseminaariin tiistaina 6.2. Sitä ennen olisi syytä saada paperini jonkinlaiseen esityskuntoon.

Päivällä käymme Annukan kanssa kävelemässä Käpylässä ja katsomassa yhtä houkuttelevaa asuntoa Kalervonkadulla. Samalla ehdin käydä myös äänestämässä. Illalla unohdan lähteä juoksemaan, koska liimaudun televisioruudun ääreen ja STT:n uutisvirtaan seuraamaan presidentinvaalien toisen kierroksien ääntenlaskentaa. Halonen on Suomen uusi presidentti. Jee.

Jätä kommentti