Torstai 26.1.2006

Puolustan kansallista kestävän kehityksen strategiaa valmistelevan työryhmän kokouksessa ympäristöjärjestöjen esityksiä ekologisesta jalanjäljestä, absoluuttisesta irtikytkennästä ja ekologisesta verouudistuksesta. Yritän ehdottaa, että ottaisimme mallia sisällysluettelon ja kappaleiden rakenteen osalta komission joulukuussa esittämästä EU:n kestävän kehityksen strategiasta. EU-strategiassa, niin huono kuin se onkin, on sentään nimetty konkreettiset prioriteettialueet, niille tehtävät toimenpiteet ja ohjelman seuranta. Suomen tulevassa strategiassa on tällä hetkellä toki samoja elementtejä, mutta mielestäni hiukan epäselvän rakenteen kautta. Kokouksessa päädymme myös väittelemään siitä, tulisiko kestävä talouskasvu olla oma lukunsa strategiassa, vai osa hyvää elämää vai kenties vain yksi keinovalikoima. Talous- ja kilpailykykypolitiikka voittaa näissä keskusteluissa ympäristön ja luonnonsuojelun 6-0. Tukea ei tule miltään suunnalta. Olen raivoissani.

Työkiireiden takia en ehdi Helsingin Maan ystävien vuosikokoukseen. Illalla ehdimme Annukan kanssa sen sijaan pitkästä pitkästä aikaa juoksemaan. Normaali 10 kilometrin lenkki läpi Kumpulan Vanhankaupunginlahdelle ja takaisin Käpylän kautta Vallilaan tuntuu normaalia raskaammalta, vaikka juoksuvauhtimme on normaalia rauhallisempi. Juoksun jälkeen on silti terveellinen ja puhdistunut olo. Pitää muistaa urheilla useammin.

Jätä kommentti