Graduviikko II

9.-15.1.2006

Toinen gradulomaviikko. Kalenteri on kuitenkin täyttynyt jo uhkaavasti muilla aktiviteeteilla. Maanantaina olen koko päivän lomasta huolimatta työpaikalla. Tiistaina päädyn Tampereelle opiskelemaan. Englannin kielen syventävä kurssi (KKEN27) on Ruotsin kielikurssin ja gradun lisäksi ainoa jäljellä oleva hallintotieteen maisterin tutkintoon kuuluva pakollinen suoritus, joka minulta puuttuu. Kurssi suoritetaan intensiivisesti ja osittain verkkomuotoisena ensimmäinen periodin aikana.

Tampereella tapaan myös Galilei-lehden päätoimittaja Jorma Lehtosen. Olen ollut vuoden päivät Galilei-lehden (http://www.galileilehti.fi/) ohjausryhmässä. Valitettavasti lehti lopettaa edellisen vuoden viimeiseen numeroon ilmestymisenä erilaisten toimituksen henkilökohtaisten vastoinkäymisten seurauksena. Suunnittelemme kuitenkin innostuneesti uudelta pohjalta mahdollisesti syntyvää verkkojulkaisua.

Keskiviikkona käyn hammaslääkärissä vuositarkastuksessa toteamassa, että hampaani ovat mainiossa kunnossa. Kivaa. Maan ystävien toimistotyöntekijä Niko Humalisto hakee vanhan tietokoneeni kotoa Vallilasta pölyttymästä parempaan käyttöön Maan ystävien toimistolle Turkuun. Illan istun Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristösuojelupiirin työtalousvaliokunnan kokouksessa Kotkankadun toimistolla. Piirisihteerinämme on samalla viikolla aloittanut Ursula Immonen edellisen työtekijämme Hanna Kaisa Hellsteinin siirtyessä Luonto-Liiton ympäristökoordinaattoriksi. Illan kokous venyy todella pitkäksi. Asiaa vuoden vaihteen jälkeen näyttää olevan paljon käytännön yhdistyskuvioista lukemattomiin lausuntoihin ja valituksiin.

Torstai aamun istun Suomen luonnonsuojeluliiton edustajana Energiateollisuus ry:n kutsumassa keskustelutilaisuudessa. Yritämme löytää yhteistä näkemystä jätteenpoltosta. Hyvästä keskustelusta huolimatta luulen, että emme ole yhtään lähempänä toistemme näkemyksiä kuin aikaisemminkaan. Käyn Hanna Kaisan kanssa lounaalla ja juoksen vielä Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle allekirjoittamaan ympäristösuojelusihteerimme Tapani Veistolan kirjoittaman valituksen lintujen metsästyksestä.

Saamme kuluneella viikolla myös Annukalle vihdoin uuden työpöydän. Annukka tekee freelancer-toimittajan hommia ja väitöskirjatutkimustaan kotoa käsin. Ruuvaamme Ikeasta hankittuja jalkoja Lundian pöytälevyyn samalla kun vaihdamme muutenkin työpisteidemme paikkaa. Paperien siirtelyssä ja ruuvaamisessa meneekin koko aamupäivä.

Viikonlopuksi lähdemme Turkuun. Käymme tapaamassa Annukan vanhaa lapsuuden ystävää Jasminaa. Pääsyy matkaamme on kuitenkin Annukan serkun Miian ja hänen kreikkalaisen miehensä häät. Ordotoksikirkossa suoritettu seremonia on samalla kiinnostava mutta hyvin konservatiivinen esimerkiksi suhteessa naisen ja miehen asemaan avioliitossa. Pohdiskelemme Annukan kanssa omia mahdollisia hääseremoinioita kirkkoon kuulumattomissa merkeissä. Iltajuhlat ovat hauskat ja keskustelemme intesiivisesti presidentinvaaleista ja elämän tarkoituksesta.

Sunnuntaina käymme katsomassa polkupyörillä (tammikuussa!) kahdeksaa asuntoa. Tarkoituksena on siirtyä omistavaan luokkaan ja katsella hiukan omistusasuntoja. Muutamia kiinnostavia kohteita alkuvuoden aikana onkin ilmaantunut. Toistaiseksi konkreettiset tarjoukset jäävät kuitenkin tekemättä.

Sunnuntaina on myös presidentinvaalien ensimmäinen kierros. Tarja Halonen ei saa yli 50% osuutta äänistä ensimmäisellä kierroksella ja saa vastaansa Sauli Niinistön toisella kierroksella. Käymme illalla Ravintola Kaisaniemessä onnittelemassa ja halaamassa Heidi Hautalaa hyvästä vaalityöstä. Heidi osoitti jälleen, että hänellä on kyky nostaa tärkeitä asioita julkiseen keskusteluun. Mainiota! Samoissa juhlissa ehdimme nähdä pikaisesti lukemattomia muitakin vihreitä ystäviämme.

Jätä kommentti