Torstai 15.12.2005

Edellisen päivän (keskiviikko) englannin tentti ei mennyt putkeen. Jään jännityksellä odottamaan tuloksia. Pääsenkö läpi. Tentti kuitenkin venyi sen verran pitkäksi, että en lopulta harmikseni ehtinyt edes Vihreän liiton ympäristötyöryhmän kokoukseen. Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Lauri Myllyvirta olisi ollut kokouksessa esittelemässä Motrealin ilmastokokouksen tuloksia. Olisi ollut kiva keskustella aiheesta hiukan enemmän.

Työkiireiden takia jouduin jättämään päivällä olleen ekologista jalanjälkeä käsittelevän seminaarin väliin. En ehtinyt myöskään Luonnonsuojelijalehden toimitusneuvoston kokoukseen. Reetta Harmaja oli pyytänyt pari päivää aiemmin minua mukaan toimitusneuvoston työhön. Olen kokenut, että minut on otettu todella hyvin vastaan Suomen luonnonsuojeluliitossa. Kotkankatu on täynnä todella innostavia ja mukavia ihmisiä. Odotan ensivuoden haasteita Suomen luonnonsuojeluliiton kuvioissa todella innolla.

Päivän lopuksi kokoonnuimme ympäristöjärjestöjen kesken käsittelemään valmisteilla olevaa Kansallista kestävän kehityksen strategiaa. Kokous sujui hyvin, vaikka mitään konkreettistä järjestöjen keke-yhteistyötä ei tällä tilaisuudella vielä synnytetty. Silti monet järjestöt tarttuivat aiheeseen ja lupasivat lähettää kommentteja ensimmäiseen strategiatekstin luonnokseen, joka oli tullut ulos aiemmin tällä viikolla.

Jätä kommentti