Tiistai 13.12.2005

Tänään olemme olleet Annukan kanssa yhdessä kolme vuotta. Yhteisten opiskeluiden kautta olen tuntenut Annukan jo pidempään, mutta varsinainen lempi leimahti Brysselissä Natura-seminaarissa, jossa molemmat satuimme olemaan.

Päivällä osallituin Ympäristöministeriön ja Ulkoasiainministeriön järjestämään tapaamiseen, jossa oli tarkoitus keskustella kansalaisjärjestöjen osallitumisesta kansainvälisiin kokouksiin vuonna 2006. Kokous sujui hyvässä hengessä vaikka taustalla painoikin Suomen delegaation toimintaa koskevat ongelmat, joita oli ilmennyt juuri päättyneessä Montrealin ilmastokokouksessa. Ilmastokokouksen Suomen delegaation ympäristöjärjestöedustajat Lauri Myllyvirta ja Tuuli Kaskinen eivät olleet päässeet käytännössä juurikaan vaikuttamaan kokouksen kuluessa Suomen viralliseen kannanmuodostukseen. Todella noloa. Näyttää siltä, että UM ja YM retuuttavat kansalaisjärjestöedustajia kokouksesta toiseen lähinnä Suomi kuvan kiillottajina. Keskusteluissa sivusimme myös Suomen tulevaa EU-puheenjohtajuuskautta ja sen mukanaan tuomia haasteita.

Kolmevuotispäivän kunniaksi kävimme Annukan kanssa keskustelemassa pankissa asuntolainoista ja illallisella herkullisessa ja mukavassa Bar Tapastassa. Oli kivaa.

Jätä kommentti