Joulu 2005

Lähdemme Annukan kanssa jouluaattona Joensuuhun perheeni luokse. Junamatka sujuu mukavasti keskustellen ja suunnitellen tulevaa. Perillä syömme, saunomme ja jaamme lahjoja. Rentouttavaa. Illalla hiipii kuitenkin huono ja kuumeinen olo. Käymme jouluaaton päätteeksi kävelemässä. Joensuussa on lunta metrikaupalla ja koko ajan sataa lisää.

Joulupäivän aamuna huomaan olevani kuumeessa. Voi sentään! Ottamalla buranan olo hiukan helpottuu. Illalla kuume nousee kuitenkin korkeaksi. On pakko jättää suunniteltu yöjuna Turkuun väliin. Tarkoituksena oli lähteä Tapanin päiväksi Turkuun Annukan perheen luokse. Annukka ja isäni hoitavat ja kantavat teetä sänkyyn kuitenkin kilpaa Joensuussa. Yöllä päädyn lopulta sairaalaan varmistumaan siitä, että mitään vakavampaa Meksikon tuliaista ei ole päässyt hiipimään kehooni. Kaikki tuntuu olevan kunnossa. Lääkäri ei kuitenkaan keksi selitystä kuumeilulleni.

Tapanin päivänä kuume on hiukan laskenut. Matkustamme koko päivän junalla Annukan kanssa Helsinkiin. Olo on raskas ja väsynyt. Kuume nousee matkan edetessä. VR oli joustava maksaessaan takaisin käyttämättömät Joensuu-Turku liput. Sen sijaan Tapanin päivän juna Helsinkiin on täpötäynnä, tunnin myöhässä ja välillä vaunuosastoltamme katoavat valot ja lämmitys. Ostamme Helsinkiin saapuessamme falafelit ja Annukka pistää minut muutaman teekupin jälkeen sänkyyn lepäämään. Tiistaina joudun jäämään kotiin sairastamaan.

Jätä kommentti