Viikonloppu 26.-27.11.

Uudenmaan ympäristösuojelupiiri kokoontui junassa matkalla Suomen luonnonsuojeluliiton liittovaltuuston kokoukseen. Asialistalla oli lähinnä uuden piirisihteerin valinta. Tarkoituksenamme oli käydä saapuneita hakemuksia läpi ja valita henkilöt työhaastatteluun.

Suonenjoen lumisiin maisemiin kokoontuin noin 40 Suomen luonnonsuojeluliiton henkilöä (piirien edustajat, toimiston työtekijöitä ja hallituksen jäseniä) päättämään tulevan vuoden talousarviosta, toimintasuunnitelmasta ja hallituksen täydentämisestä. Tuttuun tyyliin keskustelu kärjistyi piirien toimintaedellytysten ja keskustoimiston resurssien väliseksi kiistaksi. Pirkanmaan piiri esitti leikkauksia luonnonsuojeluliiton kansainväliseen toimintaan, jota Uudenmaan piiri vastusti. Lopulta illan talous- ja toimintavaliokunnassa löytyi ratkaisu, jossa piirien toimintaan annettiin lisärahoitusta yhteensä 9250 euroa, joka katettiin Suomen Luonto -lehden markkinointikuluista. Kaikki paikalla olevat olivat tyytyväisiä.

Valiokuntien lisäksi lauantai iltana keskusteltiin metsästrategiasta. Liittohallituksen puheenjohtaja Heikki Susiluoma veti myös tulevaisuudekeskustelun, jonka tarkoituksena oli pohtia luonnonsuojeluliiton tulevaisuuden painopistealueita vuoden 2006 jälkeen. Saunomisen jälkeen Olli Manninen näytti sykähdytävän hienoja kuvia metsäinventoinneista ja suomalaisista metsäkamppailuista vuosien varrelta. Paljon paljon myöhemmin aamuyön pikkutunteina oli hauska kuunnella puheenjohtajan tarinoita 1970-luvun Luonto-Liitosta – ajalta jolloin kyseisessä järjestössä äänestettiin Suomi-Neuvostoliitto -seuraan liittymisestä.

Hallituksen jäsenten valinnasta äänestettiin sunnuntai aamuna heti aamuisen luontoretken jälkeen. Erovuorossa oli viisi hallituksen jäsentä, joista kolme oli ilmoittanut halukkuutensa jatkaa hallituksessa myös kauden 2006-2007. Olin itse uutena henkilönä ehdolla liittohallitukseen Uudenmaan piirin esittämänä. Yllätykseni olikin suuri kun huomasin tulleeni äänestyksen jälkeen valituksi hallitukseen 18 äänellä (23 äänestä). Muut hallitukseen valitut jäsenet olivat Jouni Nissinen (19 ääntä), Kati Vierikko (19 ääntä), Heikki Simola (16 ääntä) ja Anu Salminen (15 ääntä).

Luonnonsuojeluliitto uusi hallitustaan:
http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2005/hallitus2006-2007

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuuston julkilausuma Suonenjoella 27.11.2005:
Suomen vähennettävä kasvihuonekaasujen päästöjä 80%:
http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2005/valtuustoilmasto

Aiemmin samalla viikolla tekemäni hallituksen ilmasto- ja energiaselontekoa kritisoiva mielipidekirjoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa.

Jätä kommentti