Maanantai 21.11.

Tenttasin junamatkalla Tampereelle kieliopin pilkkusääntöjä, relatiivilauseita, pronomineja ja kaiken maailman kirjoitussääntöjä. Olen innoissani kun opin, että sähköpostiviestin alkuun tulevan tervehdyssanan perään ei tarvitse laittaa pilkkua. Englannin kurssin jälkeen suuntasin takaisin Helsinkiin ja ympäristöministeriöön kestäviä kulutus- ja tuotantotapoja käsittelevään seminaariin. Valitettavasti tilaisuuden anti jäi laihaksi. Lopussa jäin väittelemään Metsäteollisuus ry:n johtaja Anne Brunilan kanssa hallituksen ilmastostrategiasta – tai lähinnä siitä, onko Valtiovarainministeriö tai Kauppa- ja teollisuusministeriö julkaissut aiheesta jo jotain tietoja. Seminaarissa törmään myös opiskelukaveriini Juha Hietaseen.

Istuimme louksi vielä iltaa Vanhan kuppilassa Tapio Laakson kanssa. Analysoimme jälleen suomalaisen kansalaistoiminnan tilaa ilmastotoiminnan, prekariaatin, ranskan mellakoiden ja monen muun seikan kautta. Siirrymme Cafe Javan puolelle, koska siellä voi samalla käyttää langatonta verkkoa. Toimittaja Elina Venesmäki kävi laitattamassa oman koneensa langattoman verkon kuntoon ja jatkoi juttumatkalle Ruotsiin. Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastoasiantuntija Tuuli Kaskinenkin ilmestyi kahvilaan äitinsä kanssa suoraan 2-astetta-kampanjan maakuntakierrokselta. (ks. http://www.2astetta.net).

Jätä kommentti