Tiistai 22.11.

Nuha. Töissä venyi niin pitkään, että en ehtinyt Vasemmistoliiton eduskunnan lisärakennuksen kansalaistilassa järjestämään ilmastonmuutoskeskusteluun. Harmittaa, sillä olisi ollut kiva nähdä Pentti Tiusasta ja tilaisuudessa puhumassa ollutta kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeriä Sauli Rouhista. Illalla tein tieteellisen kirjoittamisen kurssin kielenhuollon testin. Yllätykseni oli suuri kun sain testissä oikein 48/50 ja tulokseksi täyden kympin (96%). Toki Annukalla oli osuutta asiaan. Hänen ansiotaan monet vastaukset osuivat oikeaan. Illan päätteeksi kirjoitin vielä Helsingin Sanomiin lyhyen mielipidekirjoituksen hallituksen tulevana torstaina julkistamasta ilmastoselonteosta. On käsittämättömän lyhytnäköistä tarkastella vain vuoteen 2012 ulottuvia kehityskulkuja. Kaiken lisäksi teollisuudelle anntetaan sähköveron puolittamisen myötä sadan miljoonan euron tuki. Valtio suunnittelee myös noin 10 miljoonan tonnin päästöoikeuksien ostamista. Käsittämätöntä. Koko strategia tulisi hylätä ja valmistella uudestaan.

Jätä kommentti