Allas Sea Pool testattu

allas-sea-poolKävin viime viikolla (5.9.2016) testaamassa juuri avatun Allas Sea Poolin.

Hienoa, että Helsingin keskustaan hyvälle paikalle on saatu kiva uintipaikka.

Suurimpana ongelmana on tietysti iso energiankulutus. Avoaltaiden veden lämmittäminen syö energiaa ihan pipona.

Syyskuun alussa paikka ei ollut arkiaamuna ruuhkalla pilattu. Hetkellisesti sain maanantaina ”aamuruuhkan” aikaan (noin klo 8) uida yksin koko altaassa ja koko 45 minuutin sain uida yksin omalla radalla.

Ohessa yhden käynnin perusteella listatut plussat ja miinukset:

Plussaa

– Erinomainen sijainti ja kivat uintimaisemat.
– Hyvät aukioloajat (joka päivä klo 6-22 ja pe/la klo 6-01).
– Tilaa uida (ainakaan toistaiseksi ei ruuhkaa).
– Vieressä kiva kahvila.
– Vessassa vedettömät pisuaarit.

Miinusta:

– Energiankulutus lämmitetyssä avoaltaassa korkea.
– Hinta (9 euroa/käynti).
– Pukuhuoneet ja pukukaapit pienet (toisaalta ei niiden isoja tarvitse ollakaan).
– Pukukaapeista puuttuu numerointi (vaikea löytää omaa kaappia).
– Pukuhuoneiden lattia lähes lainehti vettä (oli todella märkä = sukat kastuu)
– Suihkutilassa ei paikkaa/lokeroita uimahousuille, uimalaseille tai pyyhkeelle suihkussa käynnin ajaksi.
– Allasalueella ei ollut kelloa.

Useimmat noista miinuksista vaikuttaa siltä, että rakentaminen on vielä kesken. Voisin kuvitella, että esimerkiksi kellot, suihkutilojen lokerot ja pukukaappien numeroinnit tulevat aika pian kuntoon. Energiankulutuskin on mahdollista ottaa osittain haltuun esimerkiksi siirtymällä käyttämään EKOenergiaa.

Sen sijaan arkkitehtuuri tuolla paikalla on hiukan tylsä ja tavanomainen. Lautaterassit ovat toki ihan kivat ja puuta on käytetty hyvällä maulla. Silti tuolla paikalla voisi olla jotain hiukan päräyttävämpääkin.

Itselleni tärkeintä on kuitenkin hyvät aukioloajat ja erinomainen sijainti. Allas Sea Poolissa on hyvän sijainnin takia kiva käydä tekemässä aamutreeni ennen työpäivän aloittamista siitä huolimatta, että iso energiankulutus painaa omatuntoa.

2 kommenttia artikkeliin ”Allas Sea Pool testattu”

  1. Jonnekin Hernesaareen tällaiset uimalaviritykset vielä jotenkin sopivat, mutta kuka on antanut luvan pystyttää tällaisia rakennelmia Helsingin keskeisimmälle paikalle Kauppatorille Presidentinlinnan edustalle?

  2. Minä en ymmärrä miksi kukaan ympäristöarvoista välittävä menisi Altaalle. Altaat kun lämmitetään kivihiilellä tuotetulla kaukolämmöllä. Uimala-altaiden lämmittäminen ympärivuoden jo lähentelee ympäristörikosta, mutta on sulaa hulluutta rakentaa altaat vielä meren päälle. Kallioperä kun vielä jotenkin varastoisi lämpöä, mutta syvä satama-allas toimii päinvastoin jättimäisenä kylmävarastona, jolloin altaiden lämpöhävikki on mahdollisimman suuri.

    Allas kompleksin muiden rakennusten rakentamisessakaan ei ole hirveästi mietitty energiatehokkuutta. Seinät ovat ohutta vaneria ja lämpöeristettä on käytetty vain nimeksi. Näiden yrittäjien valinnoista kertoo mielestäni jotain myös se, että ravintolapuolella kaikki tarjoillaan kertakäyttöastioissa.

    Koko hanke on lisäksi täysin turha. Helsingistä löytyy jo uimahalleja ja meressä uimisesta voi nauttia ilman lämmitettyä uima-allasta. Minusta on erittäin surullista, että tallainen on rakennettu pääkaupunkimme historialliseen keskustaan. Haluammeko oikeasti viestiä ulkomaalaisille turisteille, että me vähät välitämme kasvihuoneilmiöstä?

Kommentointi on suljettu.

Viikonlopun mittainen puolimatkan triathlon ja vähän enemmänkin! Perjantaina 3 km uinti, lauantaina 100 km pyöräilyä ja sunnuntaina 21,5 km juoksua. Sen lisäksi joka aamu venyttelyt ja 7 minute workout + perjantaina vielä 1,5 tunnin kuntopiiri.
Miksi päästöjen vähentäminen tekee meidät onnellisiksi ja miten vältetään viherpesu? Hienoa olla puhumassa IMPACT Helsinki -tapahtumassa 29.4. 

IMPACT Helsinki kokoaa yhteen muutoksentekijöitä; markkinoijia, viestijöitä ja somevaikuttajia, arvopohjaisen markkinoinnin ja viestinnän teemojen pariin

Linkki ilmoittautumiseen löytyy täältä: https://lnkd.in/dGrMP4n6

#pinghelsinki #impacthelsinki2025
Olipa taas kiva peruskunto-sunnuntai! Valmentajan tekemässä ohjelmassa oli vapaavalintaista pk-harjoittelua neljä tuntia. 

Käytännössä tämä tarkoitti mulla  seuraavaa: ystävän kanssa tunti kevyttä sulkapalloa, tunnin juoksutreeni, tunnin fysiikkatreeni (kuntosali) ja lopuksi vielä reilun tunnin uintitreeni. Sen lisäksi hiukan pyöräilyä (siirtymät) ja aamulla kehonhuolto + seitsemän minuutin lihaskuntotreeni.

Ouran mukaan aktiivisia kaloreita 2335 ja vastaava kävelymatka 42,1 km (askeleita 24 140). Garminin mukaan virtaa olisi tälle päivälle vielä jäljellä 36/100 eli ”Tämänpäiväinen liikunta edistää kuntoasi ja terveyttäsi. Body Battery -tasosi riittää erinomaisesti loppupäiväksi!”
Nyt on aika juhlia, koska tänään siitä tuli totta! Helsinki on hiilivapaa kun Salmisaaren kivihiilivoimala suljettiin. 

Lukemattomat ihmiset ovat vuosia ja vuosikymmeniä tehneet tämän eteen väsymättä töitä. Nöyrä ja iso kiitos teille kaikille. Tiedätte kyllä keitä olette. 💚🌍
Meillä on töissä lyhennetty työviikko joka tarkoittaa sitä, että perjantaisin tehdään vain neljän tunnin työpäivää. Tämä on tuonut viikkoon ja varsinkin viikonloppuun huimasti tilaa tehdä myös kaikkea muuta. Ohessa mun perjantaipäivä!
Viikonloppu on hyvä aloittaa liikunnalla! Tänään aamulla 15 min venyttely + lihaskuntotreeni. Kevyt/palauttava pyöräily Lauttasaareen ja siellä tunnin juoksutreeni klo 7-8 + pyöräily takaisin Käpylään. Illalla vielä 1,5 tunnin kuntopiiri ja 1,5 tunnin uintitreeni. Päivän aikana liikuntaa yhteensä 5 h 47 min. Kyllähän tämä treenaaminen alkaa käymään jo työstä. Nyt lepoa.
Hyvää alkanutta kevättä ja maaliskuuta! Helmikuussa kokeilin jättää joka ilta puhelimen yöksi keittiöön eli en ottanut laitetta lainkaan makuuhuoneeseen. 

Oliko tällä vaikutusta puhelimen käyttöön? Kyllä oli ja aika paljon! 

Tammikuuhun verrattuna puhelimella vietetty kokonaisaika väheni helmikuussa yhteensä 27,5 tuntia eli noin 20 prosenttia. Toki osaltaan tähän vaikutti sekin, että helmikuussa olin viikon lomalla, jolloin puhelinta tuli käytetty vähemmän, kun ei ollut työasioita hoidettavana. 

Viihteen, uutisten ja sosiaalisen median osuus on kuitenkin varmasti se mitä monet haluaisivat illalla ja aamulla vähentää. Sen osuus tippui tammikuun 63,5 tunnista 33,5 tuntiin (-30 tuntia). Tästä sosiaalisen median käyttö puhelimella tippui 36,5 tunnista 26,5 tuntiin (-10 tuntia) ja viihteen/uutisten osuus 27 tunnista 7 tuntiin (-20 tuntia). 

Helmikuussa oli tietysti vähemmän päiviä kuin tammikussa, mutta laskennassa/tarkastelussa on tammi- ja helmikuun osalta molemmissa mukana vertailukelpoisuuden parantamiseksi neljä kalenteriviikkoa eli 28 päivää.

Miltä kuulostaisi 30 tuntia kuukaudessa enemmän aikaa? Mitä olen illalla ja aamulla sängyssä tehnyt? Nukkunut hiukan enemmän, haaveillut ja pohdiskellut sekä lukenut kolme paperikirjaa.

Nyt maailma on mennyt kuitenkin sen verran hulluksi, että maaliskuussa kokeilen olla kuukauden lukematta tai seuraamatta uutisia. Vastaavan uutispaussikokeilun tein maaliskuussa 2022. Keep Calm and Carry On.
Perjantai-illan treenit. 1,5 kuntopiiri ja siihen päälle 1,5 tunnin uinti. Kiitos @helsinkitriathlon
Posti toi kotiin tuoreen Luonnonsuojelijan ja sieltähän löytyi viisi vinkkiä 1,5 astetta parempaan arkeen!

#puolitoistaastetta #puolitoistaastettaparempiarki @gummeruskustannus