Kuovi, karhu ja käsin kirjoitettu kirje

Kirje Pauli MalmisaloAika harvoin kirjoitan käsin kirjeen.

Maanantaina (18.4.2016) siihen oli kuitenkin syytä kun 85-vuotias taiteilija Pauli Malmisalo lähetti vuonna 1977 maalaamansa upean kuovi-teoksen Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle.

Kuovi on Euroopan suurin kahlaajalaji, jonka löytää parhaiten peltoaukeilta. Kuovin tunnistaa pitkistä jaloista ja alaspäin kaarevasta pitkästä nokasta sekä ruskeankirjavasta värityksestä. Birdlifen sivuilta löytyy hyviä vinkkejä siitä, miten kuovia voi auttaa.

Viikko alkoi muutenkin mukavasti kun Luonnonvarakeskus uutisoi, että Suomen karhukanta on kasvanut noin 15 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan arvioon. Suomessa on vähintään 1720–1840 karhua ennen syksyn 2016 metsästyskautta. Nyt pitää toivoa, että tappolupia ei myönnetä liikaa.

Ohessa vielä kuva taulusta ja kirjoittamani kirje Paulille.

***

Pauli Malmisalo Kuovi 1977Hyvä Pauli Malmisalo

Iso ja sydämellinen kiitos kuovi-taulustasi. Teos on todella upea ja se päätyi heti Suomen luonnonsuojeluliiton toimiston seinälle. Ohessa kuva taulusta.

Arvostan suuresti sitä, että olet halunnut kuvata teoksissasi suomalaista luontoa. Me Luonnonsuojeluliitossa teemme kaikkemme sen suojelemisen puolesta.

Aurinkoista kevättä!

Leo Stranius
Suomen luonnonsuojeluliitto
vs. toiminnanjohtaja
puh. 040-7547371

***

Yksi kommentti artikkeliin ”Kuovi, karhu ja käsin kirjoitettu kirje”

  1. Leo, karhun tappamista kosketteleva kommenttini meni väärän Emmaus-blogin kommentiksi.Se tulisi laittaa tämän karhusta kertovan jutun kommentiksi,

    Vastaa

Jätä kommentti