Video: Talouspolitiikkaa: Elvytystä vai leikkauksia? Riku Rantala kysyy ja Leo Stranius vastaa

Miten Suomen kestävyysvaje ratkaistaan? Tarvitaanko elvytystä vai leikkauksia? Riku Rantala kysyy ja Leo Stranius vastaa.

Lue lisää täältä: Viisi ehdotusta talouden rakennemuutokseen
Katso muut videot täältä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Video: Talouspolitiikkaa: Elvytystä vai leikkauksia? Riku Rantala kysyy ja Leo Stranius vastaa”

  1. Järkeistystä elintasoon tässä tarvitaan laajalla rintamalla. Vähemmän neliöitä, ei autoa, ei lentoliikennettä ja ruoka läheltä, kuten särkikalaa Helsingin rannalta. Voi höpöttää kestävästä kehityksestä, mutta ei se ole sitä että lentoliikenne tuplataan ja selitetään sitten koneiden käyttävän 20% vähemmän. Silloin sitä on vain pakotettu menemään sinne Arktikselle öljyn perään, kun yhteiskunta tarvitsee ja janoaa sitä. Aivan turhaa on Greenpeacen roikkua yhtään missään, jos yhteiskunnan energian, ja kaiken muun, nälkä jatkaa vain kasvuaan. Vaikka on todennäköistä että peli on menetetty ja takaisinkytkennät lähtevät kiihdyttämään ilmastonmuutosta ihmisen kannalta surkeaan suuntaan, niin silti jos jotain aikoo tehdä, tulee se olla rehellistä. Jos ihmiset luokkaan katsomatta järkeistävät vaatimuksiaan omalle elintasolle, joka verorahoilla loppujen lopuksi rakennetaan, niin samalla katoaa kestävyysvaje valtion taloudesta.

    Vastaa

Jätä kommentti