Sipoonkorven kansallispuistoa kehitettävä

Leo-Stranius-kasvokuvaHelsingin kaupunginvaltuusto käsittelee keskiviikkona 12.3.2014 kaupunginvaltuutettu Nasima Razmyarin aloittetta Sipoonkorven retkeilymahdollisuuksien ja tiedotuksen parantamisesta.

Helsingin Sanomat julkaisikin sopivasti juuri tänään (11.3.) minun ja Nasiman yhteisen mielipidekirjoituksen aiheesta.

Mitä mieltä itse olet? Miten Sipoonkorven kansallispuistoa voitaisiin kehittää?

Alla mielipidekirjoitus kokonaisuudessaan.

.

Sipoonkorven kansallispuistoa kehitettävä

Sipoonkorven kansallispuisto on yksi harvoista suurista yhtenäisistä metsäalueista pääkaupunkiseudun lähellä. Sen alueella elää lähes 80 uhanalaista ja silmälläpidettävää lajia.  Lisäksi Sipoonkorpi tarjoaa monipuoliset ulkoilu- ja virkistysalueet. Viime vuonna puistossa kävi noin 100 000 retkeilijää.

Muualla Euroopassa kansallispuistoista huolehditaan asianmukaisesti. Miksi me emme huolehtisi näistä aarteistamme samalla tavalla? Kyseessä on luonto- ja virkistysarvoiltaan Nuuksion kansallispuiston veroinen kohde. Sipoonkorpi on sijaintinsa lisäksi lajistoltaan ja ekologisilta arvoiltaan ainutlaatuinen alue.

Pääkaupunkiseudun kasvava väestö edellyttää lisää virkistysalueita. Sipoonkorpi on hyvien liikenneyhteyksien päässä Helsingin keskustasta.

Sipoonkorven kansallispuistoa vaivaa kuitenkin esimerkiksi hyvin hoidettujen reittien ja nuotiopaikkojen puute. Lisäksi olisi tärkeää, että Helsingin alueella avattaisiin puiston asianmukaista käyttöä palveleva tiedotuskeskus, mieluiten hyvien joukkoliikenneyhteyksien läheisyyteen.

Luontokokemuksilla on todettu olevan hyvinvointia tukevia vaikutuksia. Luonnossa liikkuminen vähentää esimerkiksi stressiä.  Ihmiset tuntuvatkin tunnistavan entistä paremmin luontosuhteen tärkeyden. Tiedotuskeskukselle sekä hyvillä reiteillä ja niiden opasteilla turvattaisiin ainutlaatuisen alueen tulevaisuus ja sen mahdollisuudet tarjota kaupunkilaisille virkistystä ja mielihyvää.

Helsingin tulisi tiedotuskeskuksen lisäksi kiirehtiä Sipoonkorven kansallispuiston hoidon ja käytön kehittämistä. Lisäksi kaupungin tulisi aktiivisesti tukea Metsähallitusta karttojen ja informaationlehtien tuottamisessa ja niiden jakelussa.

Nasima Razmyar
kaupunginvaltuutettu (sd)

Leo Stranius
kaupunginvaltuutettu (vihr) Helsinki

Jätä kommentti