Allekirjoita perustulo-kansalaisaloite!

PerustuloOletko jo allekirjoittanut kansalaisaloitteen perustulosta? Nyt on hyvä hetki toimia!

Aloitteen allekirjoittajat esittävät, että Suomessa otetaan käyttöön vähintään nykyisen perusturvan vähimmäisetuuksien suuruinen, kaikille täysi-ikäisille maassa pysyvästi asuville maksettava perustulo.

Perustulo pitää toteuttaa siten, ettei se heikennä pieni- tai keskituloisten tuloja tai etuuksia.

Perustulo selkeyttää sosiaaliturvaa, poistaa kannustinloukkuja ja ehkäisee väliinputoamista.

Perustulo tekisi ihmisten vaihtuvien elämäntilanteiden hallinnan helpommaksi ja vapauttaisi arjen hallintaa.

Perustulo on myös ympäristön kannalta hyvä juttu.

Enkä tarkoita nyt pelkästään sitä, että Kelan paperilomakkeiden kulutus vähenisi tai ympäristöaktivistien aika toimia luonnonsuojelun puolesta lisääntyisi. Kyse on pikemminkin siitä, että perustulo vapauttaisi meitä osaltaan talouskasvupakosta, jossa ihmisten täytyy tehdä työtä, jolla ei ole merkitystä, ja joka on vain haitallista ympäristölle.

Lisätietoja kampanjasta täällä.

Jätä kommentti