Metsiensuojelun supersankari: Olli Manninen

Sain tänään, YK:n luonnon monimuotoisuuden teemapäivänä (22.5.), Oslosta puolenpäivän aikaan iloisen tekstiviestin: Olli Manninen voitti Pohjoismaisen ympäristöpalkinnon.

Muutaman tunnin kuluttua tieto oli julkinen: Suomalainen edelläkävijä saa Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon. Heti tämän jälkeen myös Luonto-Liitto ja Suomen luonnonsuojeluliitto tiedottivat aiheesta: Suomalaiselle metsäaktivistille Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinto.

Kiitos hienosta työstä ja inspiraatiosta metsiensuojelun supersankari Olli Manniselle!

Itse olen tiennyt tai tuntenut Olli Mannisen vuosituhannen vaihteesta asti. Ensimmäisen kerran muistan tehneeni hänen kanssaan yhteistyötä vuonna 2004, kun valmistelimme ja keräsimme nimiä metsävetoomuskampanjaan. Olin kampanjassa mukana Maan ystävien puheenjohtajan roolissa. Olli oli tuolloin yksi kampanjan keskeisimpiä henkilöitä ja keräsi henkilökohtaisesti myös ylivoimaisesti eniten nimiä yli 100 000 allekirjoitusta keränneeseen metsävetoomukseen.

Olli Manninen on tehnyt käsittämättömän määrän erilaista metsiensuojelutyötä Pohjoismaissa. Suomessa hän on vaikuttanut keskeisellä tavalla noin 100 000 metsähehtaarin rauhoittamiseen. Viime vuosien aikana talvikaudet Olli on tehnyt metsiensuojelutyötä Luonto-Liiton toimistolta käsin ja kesät eli maastokaudet Olli on viettänyt kartoittaen Ruotsin metsiä.

Pohjoismaiden neuvostolle tehty palkintoehdotus ja tiedot Ollin ansioista on ladattavissa täältä (pdf): Nomination for the Nature and Environment Prize 2012 of The Nordic Council by Finnish Association for Nature Conservation and Finnish Nature League.

Sini Saarela kirjoitti palkintouutisesta kauniisti: ”Rakas metsäsankari Olli Manninen paljon paljon onnea! Sinä olet tämän palkinnon totisesti ansainnut, vaan pientä se on siihen verrattuna mitä joka vuosi teet metsien eteen!”

 

Jätä kommentti