Viikkopäiväkirja 11 (12.-18.3.2012)

Maanantai: Kirjoitin aamulla ekoisiblogin päivästä vauvan kanssa. Työviikon aloitin pyöräilemällä Talvivaaran kaivostoiminnan vastaiseen mielenosoitukseen Katajanokalle. Talvivaara Sotkamo Oy:n toiminta tulisi keskeyttää siihen asti, kunnes yhtiön aiheuttama ympäristön pilaantuminen saadaan estetyksi ja ongelmat korjattua. Tässä on vielä kuusi syytä sulkea Talvivaaran kaivos ja kuvia aamun mielenosoituksesta. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokouksen, ohjasin yhteisen venyttelytuokion ja istuin toimiston johtoryhmän kokouksessa. Kotiin pyöräiltyäni kävin vielä läpi sähköposteja sekä muokkasin kommenttien pohjalta esitystä Luonto-Liiton leirilupaukseksi. Kaiken lomassa leikin tietysti vauvan kanssa ja pohdiskelin samalla, kannattaisiko vauvaa opettaa hoitamaan vessatarpeita potalla vai pytyllä.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa 15 kilometrin intervalliharjoittelun eli kolme minuuttia kovaa ja pari minuuttia palauttelujuoksua. Tämän jälkeen pyöräilin aamupalatapaamiseen pohdiskelemaan maailmanpolitiikan tuulia vaikka olisi pitänyt ehkä olla Meri-Rastilassa vastustamassa kaupungin metsähakkuita. Luonto-Liiton toimistolla hoitelin aamupäivän aikana juoksevia asioita ja iltapäiväksi pyöräilin lumi- ja raekuuron siivittämänä Animalian toimistolle eläin- ja ympäristöjärjestöjen yhteiseen tapaamiseen. Illan olin vauvan kanssa. Kävin kylässä yläkerrassa sekä hoitelin muutamia työasioita ja kävin läpi sähköposteja.

Keskiviikko: Kävin aamulla juoksemassa ja leikin vauvan kanssa. Aamupäivällä keskustelin Aaro Harjun valmennuksessa työhyvinvoinnista. Iltapäivällä juhlimme toimistolla Katin ja Lissun läksiäisiä sekä kävimme läpi Laurin ja Jennin kanssa seuraavan aamun aamutelevisioon valmistautumista. Päivän päätteeksi kävin taloyhtiön kokouksessa ja hyppäsin yöjunaan kohti Oulua.

Torstai: Heräsin aamulla Oulusta, kävin kävelyllä ja kahvilassa juomassa aamuteen. Aamupäivällä olin puhumassa Pohjois-Suomen järjestöpäivillä kestävästä kehityksestä sekä tapasin Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piirin Senniä, Henniä, Elinaa ja Hillaa. Junamatkalla Helsinkiin hoidin kasan puheluita ja sähköposteja sekä kävin läpi Luonto-Liiton jäsenkehitystä ja -rakennetta. Pasilassa vaihdoin junan polkupyörään ja osallistuin alkuillasta ympäristöjärjestöjen Fukushima-kynttilämielenosoitukseen Senaatintorilla. Päivän kruunasi metsäaiheinen Poetry Jam -tilaisuus Kalliossa. Ohessa on kuvia päivän tapahtumista.

Perjantai: Kävin aamulla juoksemassa ja kirjoitin blogin Greenpeacen hienosta toiminnasta Arktisen alueen puolesta. On typeryyttä suunnitella öljynporausta alueelle. Luonto-Liiton toimistolla valmistelin Luonto-Liiton hallituksen kokousta ja kevätvaltuuston kokousta, kävin lounaalla uuden viestintäpäällikön kanssa ja hoitelin sähköposteja. Illan olin vauvan kanssa.

Lauantai: Kävin aamulla juoksemassa. Viikonloppuna alkoi myös Luonto-Liiton kevätseuranta. Omalta osaltani kevään ensimmäiset havainnot ovat olleet aurinko, shortseissa vastaan kävellyt ihminen sekä kuiva pyörätie ja nurmikko. Aamupäivän olin vauvan kanssa ja iltapäivällä valmistelin tulevia puhetilaisuuksia. Päivän päätteeksi kävimme Päivin ja Jannen uuden kodin tupareissa, jossa tapasimme samalla monia muitakin ystäviä sekä ihastelimme tyylikästä kotia. Illan olimme kotona. Luin Emmi Itärannan esikoisteoksen Teemestarin kirja.

Sunnuntai: Kävin aamulla juoksemassa, olin vauvan kanssa, siivosin ja tein lihaskuntoharjoittelua. Iltapäivällä kävimme Danielin ja Minnan luona kylässä. Illalla valmistauduin jo tulevaan viikkoon.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: https://leostranius.fi/2012/03/viikkopaivakirja-10-5-11-3-2012/

Jätä kommentti