Kevätseuranta ja kevät on täällä!

Luonto-Liiton perinteinen Kevätseuranta kiepsahtaa käyntiin viikonloppuna. Kevään ensimmäisiä lintuja, kuten kiuruja ja laulujoutsenia, voi havaita muuttopuuhissa maan eteläosissa. Kevään ensikukkijoista leskenlehdet puskevat myös esiin, etenkin suojaisilla ja lämpimillä paikoilla.

Omalta osaltani kevään ensimmäiset havainnot ovat olleet aurinko, shortseissa vastaan kävellyt ihminen ja kuvassa oleva nurmikko.

“Kevätseuranta on mainio tapa tarkkailla kevään etenemistä ja tutustua eri lajeihin koko perheen voimin. Varsinaisen Kevätseurannan lisäksi lapsille on oma seuranta Kevättuuli, jossa seurataan lapsillekin tuttuja kevätlajeja”, sanoo Luonto-Liiton Kevätseuranta-vastaava Jenni Hämäläinen.

Oletko itse tehnyt jo kevään ensi havaintoja? Käy ilmoittamassa havaintosi osoitteessa www.kevatseuranta.fi.

Lue myös Luonto-Liiton tiedote täältä: Kevätseuranta käynnistyy tulevana viikonloppuna

Jätä kommentti