Myöhästymisen kultainen sääntö: Liioittele myöhästymistäsi

Olen kirjoitellut aiemmin ajanhallinnasta ja myöhästymisistä.

Viime aikoina olen kuitenkin huomannut olevani aika usein myöhässä. Tässä on kertauksena itselleni myöhästymisen kultaiset säännöt.

1. Ole paikalla ajoissa. Tämä onnistuu vain siten, että lähtee liikkeelle etuajassa. Jos tähtäät juuri oikeaan aikaan johonkin paikkaan, on matkan varrella lukemattomia mahdollisia keskeytyksiä, jotka aiheuttavat sen, että myöhästyt. Esimerkiksi Luonto-Liiton toimistolla matkalla omasta huoneestani toimiston ulko-ovelle minut ehditään eri ihmisten toimesta pysäyttää monta kertaa. Siihen kannattaa varata ylimääräistä aikaa.

2. Jos huomaat, että myöhästyt, ilmoita siitä välittömästi ja liioittele myöhästymistäsi. Kannattaa myöhästyessä muistaa erityisesti seuraavaa: Jos arvioit myöhästyvästi kokouksesta esimerkiksi viisi minuuttia, ilmoita, että myöhästyt 15 minuuttia. Mikäli sitten myöhästytkin ”vain” viisi minuuttia, olet yllättänyt odottajat positiivisesti.

Sen sijaan jos arvioit myöhästyväsi viisi minuuttia ja ilmoitat juuri sen, on mahdollista, että jokin yllättävä tapahtuma lisää myöhästymistäsi edelleen. Näin tulet tuottamaan pettymyksen kahdesti – ensin suhteessa alkuperäiseen lupaukseen ja sitten vielä uudestaan suhteessa uuteen ilmoitukseesi.

Ainoa tapa olla ajoissa, on lähteä liikkeelle etuajassa.

Jätä kommentti