Ekopaasto alkoi: Tässä himopaastoajan lupaus

Suomen evankelisluterilaisen kirkon, Suomen ympäristökeskuksen ja Suomen Ekumeenisen Neuvoston yhteinen Ekopaasto-kampanja on alkanut.

Kävin tekemässä kampanjan testin ja sain tulokseksi seuraavaa:

”Olen himopaastoaja! Vain ehdottomuudella saadaan tuloksia aikaan. Periksi ei anneta, ennen kun sydänkäyrä on suora.”

Noh. En kyllä itse ole ihan vakuuttunut, että pelkästään ehdottomuudella saataisiin tuloksia aikaiseksi. Kyllä siihen tarvitaan suostuttelua ja vapaaehtoista pakkoakin.

Kampanjan tarkoitus on kannustaa tavallisia suomalaisia pohtimaan, miten omilla arjen valinnoilla voi vaikuttaa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, ja mitä hiljentyminen ja kohtuullisuus omassa elämässä merkitsevät. Itse kunkin kannattaa miettiä omaa ylikulutusta ja vähentää luonnonvarojen kohtuutonta ahmimista.

Mikä sitten voisi olla oma ekopaastolupaukseni? Itse kun käytän jo ekoenergiaa, liikun kesät talvet polkupyörällä, olen vegaani ja pyrin muutenkin elämään vapaana kulutuksesta. Olen siis toteuttanut omassa elämässäni jo enemmän tai vähemmät kaikki mahdolliset vinkit, joita Ekopaasto-sivustolla oli kattavasti asumisen, liikkumisen, ruoan ja kuluttamisen suhteen listattu.

Kysyin asiaa Facebookissa ja sain hyviä ehdotuksia. Tässä on saamieni kommenttien pohjalta tehty ekopaastolupaukseni:
– En osta yhtään tavaraa, esinettä tai vaatetta.
– En käytä ketsuppia.
– En syö ranskanperunoita lounaalla Pashassa.

Ekopaasto jatkuu  8.4. asti. Toivottavasti muutoksesta tulee pysyvä.  Vinkkejä omaan paastoonsa voi hakea myös WWF Suomen kautta: WWF selvitti: Näillä kulutusvalinnoilla vaikutat eniten hiilijalanjälkeesi

Jätä kommentti