Viikkopäiväkirja 46 (14.-20.11.2011)

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa vauvan kanssa. Koskelantiellä Helsingin Käpylässä autojen pakokaasut tuntuivat hengitysilmassa selvästi. Jäin miettimään, miten hyvin pienen vauvan keuhkot kestävät liikenteen päästöjä. Aamupäivällä kävin YLEn isossa pajassa Opettaja TV:n kuvauksissa. Iltapäivällä tarjosin Luonto-Liiton työntekijöille suklaakakkua vauvan nimijuhlien kunniaksi. Luonto-Liiton työntekijät ovat avainpaikalla rakentamassa vauvalle ekologisesti kestävää yhteiskuntaa sekä auttavat minua jaksamaan töiden kautta myös kotona. Päivän päätteeksi kävimme Luonto-Liiton puheenjohtajiston kokouksessa läpi tulevan hallituksen kokouksen esityslistan. Kotimatkalla piipahdin Taika Ilolan hienossa Valonpilkahduksia – kuvia vapaaehtoistyön pyörteissä -näyttelyssä.

Tiistai: Kävin läpi aamulla Jyrki Kataisen hallitusohjelmaa ja valmistauduin kuluvan viikon puhetilaisuuksiin. Päivän aluksi pyöräilin Säätytalolle ”Suomesta maailman ympäristötietoisin kansakunta?” -seminaariin. Lounaan jälkeen pidimme Luonto-Liiton viisikko-kokousta. Sähköpostien jälkeen pyöräilin kotiin ja vietin illan vauvan kanssa. Hengailimme kotona ja kävimme juoksemassa Töölönlahden ympäri.

Keskiviikko: Aamupäivällä pidimme palaveria Natur och Miljön Bernt Nordmanin kanssa ympäristötoimintapäivien tulevaisuudesta sekä Simon ja Lissun kanssa Luonto-Liiton verkkosivujen tilanteesta. Lounaan jälkeen osallistuin Suomen luonnonsuojeluliiton rakennetyöryhmän kokoukseen, kävin pitämässä lyhyen kommenttipuheenvuoron Vasemmistoliiton ympäristötyöryhmän Rio+20 -seminaarissa ja puhuin Polttava Kysymys -kampanjan koalitiotapaamisessa siitä, miten ilmastolaki saatiin hallitusohjelmaan. Illan päätteeksi istuin kuuntelemassa Kauppakorkeakoulun Aalto Debating Societyn järjestämää talouskasvu vs. degrowth -väittelyä. Illan kruunasi juoksulenkki vauvan kanssa Töölönlahden ympäri.

Torstai: Pyöräilin aamulla ympäristöministeriöön ja Kohti Durbania -seminaariin. Tulevan ilmastokokouksen tilanne näyttää huonolta. Välissä annoin haastattelun Vihreälle Langalle koskien EVAn raporttia työn tuottavuudesta. Seminaarin jälkeen kävimme lounaalla Venlan, Pian ja Tomin kanssa. Tämän jälkeen vastailin vielä YLEn toimittajan kysymyksiin Durbanin ilmastokokousta koskien. Iltapäivän istuin Luonto-Liiton toimistolla käyden läpi sähköposteja sekä hoitaen hallintoasioita. Illalla johdin puhetta Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin hallituksen kokouksessa.

Perjantai: Kävin aamulla juoksemassa, pitkästä aikaa ilman vauvaa. Aamupäivällä pidimme Luonto-Liiton toimistolla palaveria puheenjohtaja Tuomon ja talouspäällikkö Kimmon kanssa. Iltapäiväksi pyöräilin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle järjestövaliokunnan kokoukseen keskustelemaan yhteistyön tiivistämisestä Luonto-Liiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton välillä. Illan olimme Annukan ja vauvan kanssa kotona. Luimme lehtiä, teimme ruokaa ja katsoimme elokuvaa The Secret.

Lauantai: Olin aamupäivän Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa Harjun nuorisotalolla. Lounaan jälkeen osallistuin syyskokouksen aluksi järjestettyyn ”Missä on ne vaikuttamisen paikat?” -seminaariin. Iltapäivä ja ilta hurahti valtuuston syyskokouksessa. Saimme hyväksyttyä Luonto-Liiton budjetin ja toimintasuunnitelman sekä valittua vuoden 2012 hallituksen. Siilin Piikki -huomionosoitus myönnettiin tällä kertaa Talvivaaran ja Yaran kaivoshankkeille.

Sunnuntai: Aamulla pistin toimeen edellisen illan Luonto-Liiton hallituksen ja valtuuston kokouspäätöksiä. Aamupäivällä pyöräilin Harjun  nuorisotalolle. Viimeistelimme tiedotteet henkilövalinnoista ja Siilin piikistä. Lounaan ja syyskokouksen päätteeksi järjestettiin vielä Susi-poro-Lappi -keskustelu, jossa pyrittiin löytämään yhteisiä näkemyksiä poronhoitajien ja suurpetojen intressien sovittamiseksi. Tiivis raportti ja pari kuvaa syyskokouksesta löytyy täältä: Luonto-Liiton Siilin piikki Talvivaaralle ja Yaralle – puheenjohtajaksi Tuomo Lindholm. Päivän päätteeksi hoidin vielä syyskokouksen jälkihoitoa, valmistauduin tulevaan viikkoon ja kävin vauvan kanssa juoksemassa.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: Viikkopäiväkirja 45 (7.-13.11.2011)

Jätä kommentti