Viikkopäiväkirja 45 (7.-13.11.2011)

Maanantai: Pyöräilin aamulla Kontulaan Helsingin yhteislyseoon puhumaan ihmisenä kasvamisesta yhdessä Tom Henrikssonin kanssa. Oppilaat olivat valmistelleet meillä etukäteen muutamia kysymyksiä. Yksi kysyi miksi ihmiset ovat niin välinpitämättömiä ja toinen tuleeko maailman loppu vuonna 2012.

Lounaan jälkeen vedin Luonto-Liiton toimistokokousta, juhlimme samalla Emilian syntymäpäiviä, tein Jyrkin kanssa toimistokatselmuksen sekä kokoustin Heinin ja Irman kanssa Luonto-Liiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton yhteisestä opiskelijajäsenyydestä. Päivän päätteeksi keskustelin vielä Nellin kanssa kulutus.fi -asioista ja Katin kanssa Älä osta mitään -päivän järjestelyistä. Illan vietin kotona vauvan ja sähköpostien kanssa. Välillä kävin vauvan kanssa myös juoksemassa.

Tiistai: Jäin aamupäiväksi kotiin lähitöihin. Kävin läpi sähköposteja ja valmistelin mm. Luonto-Liiton ja Animalian yhteisen tiedotteen koskien Pohjoismaista ilmastopäivää. Tämän jälkeen pyöräilin Allianssitalolle Allianssin hallituksen kokoukseen, jonka perään pidettiin järjestön syyskokous. Tulin samalla valituksi Allianssin hallituksen varajäseneksi vuosille 2012-2013. Työ nuorten hyvinvoinnin eteen jatkuu siis entistä tiiviimmin! Päivän päätteeksi osallistuin vielä eduskunnan ympäristö- ja luontoryhmän Suomenojan luonto -seminaariin, jossa esittelin Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin esityksen alueen liittämisestä Ramsarin kosteikkosopimuksen kohteeksi. Illan vietin vuoroin vauvan ja vuoroin sähköpostien kanssa.

Keskiviikko: Kävin aamupäivällä pitämässä esityksen OK-opintokeskusksen hankevalmennuksessa järjestötoiminnan uusista tuulista. Todella hyvä sessio! Järjestötoimijoiden kanssa keskustellessa oppii aina uutta. Tilaisuuden jälkeen ehdin hetken vaihtaa ihmisten kanssa kuulumisia Luonto-Liiton toimistolla ja käydä pikalounaalla. Iltapäivällä olin Vanhalla ylioppilastalolla puhumassa Helsingin seudun ekotukihenkilötapaamisessa ilmasto- ja ympäristöhaasteisiin vastaamisesta. On aika vaikuttavaa, että alueella toimii 1400 ekotukihenkilöä. Päivän päätteeksi kävin Annukan kanssa Silvopleessä syömässä. Illan tein kotona vuoroin hommia ja vuoroin hoidin vauvaa.

Torstai: Aamupäivällä osallistuin järjestöjen yhteiseen Durban-tiedotustilaisuuteen. Kansainvälisten ilmastoneuvotteluiden syövereistä pyöräilin Kansalliskirjastoon ja Ymmärrys Hoi! -kirjan julkaisutilaisuuteen käyttämään lyhyen kommenttipuheenvuoron verkkovaikuttamisesta ja sosiaalisesta mediasta. Lounaan jälkeen kävin läpi Katin kanssa Älä osta mitään -päivän kuvioita, kommentoin seuraavan päivän Journalismikritiikkiseminaaria sekä vastailin Kalevi Sorsa -säätiön tulevaan videoon joululahjojen ympäristövaikutuksista. Päivän päätteeksi kävin läpi sähköposteja. Illalla hengailin kotona vauvan kanssa ja kävin mm. juoksemassa. Luonto-Liitto ja Animalia julkaisivat viisi askelta ilmasto- ja eläinystävällisen ruoan edistämiseksi Pohjoismaisen ilmastopäivän kunniaksi.

Perjantai: Hyppäsin aamulla junaan ja matkustin Tampereelle Journalismikritiikkiseminaariin. Matkalla kävin läpi tulevia menoja ja valmistauduin niihin. Tampereen teatterimontussa pidetyn seminaarin aiheena oli Eliitit ja kansa. Koko päivän kestävässä seminaarissa puhuin aiheesta kansalaistoiminnan näkökulmasta. Seminaarin jälkeen palasin kotiin. Illan istuin sähköpostin ääressä ja katsoin elokuvan Matrix reloaded.

Lauantai: Kävin aamulla vauvan kanssa juoksemassa ja leikin hänen kanssaan. Iltapäivällä matkustin Kirkkonummelle Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin syyskokoukseen. Olen toiminut piirin puheenjohtajana viimeiset kuusi vuotta. Nyt oli aika astua sivuun. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Pertti Sundqvist Hangosta. Kokousväki halusi myös suojella Kirkkonummen Sundsbergin metsän. Illan vietimme kotona yhdessä vauvan kanssa.

Sunnuntai: Aamulla Annukka ja vauva herättivät minut onnittelulaululla, kaakaolla ja lahjoilla elämäni ensimmäiseen isänpäivään isänä. Tämän jälkeen päivä jatkui vessaa siivotessa sekä nimijuhliin valmistautuessa. Vauva sai Rauhanasemalla järjestetyssä nimijuhlassa nimen.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: Viikkopäiväkirja 44 (31.10.-6.11.2011)

2 kommenttia artikkeliin ”Viikkopäiväkirja 45 (7.-13.11.2011)”

 1. Lämpimät Onnittelut tätäkin kautta! Kiireisiltä nuo sinun viikkosi aina näyttävät. Ihanaa talven odotusta teille, toivottavasti ehdit Keski-Suomeenkin joskus puhumaan.

  Vastaa
  • Kiitos Rea!

   Kiire on pelkkä mielentila ja kiirehtiminen kiireiseksi tekee. Wikipedian mukaan: ”Kiire on henkilökohtaisesti koettu rasittava tunne siitä, että on toimittava liian nopeasti.” Mä en koe, että mulla olisi erityisesti liian kiire. Silloin kun asiat ovat hallussa (hallinnan tunne) ja tietää mitä tekee, ei ole kiire. 🙂

   Vastaa

Jätä kommentti