Viikkopäiväkirja 39 (26.9.-2.10.2011)

Maanantai: Hoidin aamulla vauvaa ja kävin läpi sähköposteja. Luonto-Liiton toimistolle pyöräilin jo kahdeksan jälkeen. Koko päivä hurahti ensiapukoulutuksessa. Meri Ovaskainen hoiti koulutuksen todella hyvin – painavaa ja tärkeää asiaa, joka oli ainakin itseltäni päässyt monin paikoin unohtumaan, vaikka olen käynyt kurssin pari kertaa aiemmin. Ensiapukoulutus olisi hyvä käydä vähintään kolmen vuoden välein. Koulutuksen lomassa vastasin Vihreälle langalle siihen, miten olen varautunut talouden romahtamiseen. Illan vietin kotona vauvan kanssa, tein ruokaa ja katsoin Kennedyjen elämästä kertovaa inspiroivaa dokumenttia.

Tiistai: Hoidin aamulla kotitöitä ja kävin juoksemassa. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni kävimme läpi vuoden 2012 budjettia. Lounaalla olin Allianssin tuoreen ilmastolähettilään Tom Henrikssonin kanssa. Tämän jälkeen siirryimme Suomen luonnonsuojeluliiton Rio+20 -seminaariin. Kotiin tultuani hoidin vielä sähköposteja ja muita työjuttuja. Alkuillasta Daniel, Minna ja Tatiana kävivät kylässä katsomassa uutta perheenjäsentämme.

Keskiviikkoa: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle ensiapukoulutukseen. Välissä piipahdin myös Ihminen ja ympäristö -kirjan julkaisutilaisuudessa. Päivän päätteeksi kävin läpi sähköposteja. Illalla johdin puhetta Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokouksessa. Kuuden vuoden puheenjohtajuuteni aikana piiri on tullut vuosi vuodelta vain läheisemmäksi. Mukana on aivan mahtavia ihmisiä!

Torstai: Vuorossa oli toimistopäivä. Kalenterissa ei ollut siis yhtään sovittua tapaamista. Suosittelen kalenterivapaita päiviä kaikille esimerkiksi kerran viikossa. Tekee todella hyvää kun voi keskittyä omiin hommiin kokonaisen päivän. Aamupäivällä kävin läpi ja päivitin Luonto-Liiton henkilöstöasiakirjoja. Lounaan jälkeen oli vuorossa sähköpostit sekä valmistautuminen loppuviikon ja seuraavan viikon kuvioihin. Kotiin pyöräilin kaupan kautta. Illalla vietimme perheen kanssa laatuaikaa ja mietimme vauvalle nimeä ja nimijuhlia.

Perjantai: Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni pistin Itämeriryhmän tiedotteen ravinnewikista liikkeelle: Tietoa maatalouden ympäristötuen vaikuttavuudesta puuttuu. Itämeri-ryhmä on tehnyt hienoa työtä, kun on selvittänyt vapaaehtoisesti maatalouden ympäristötuen vaikuttavuutta ravinnekuormitukseen! Aiheesta oli iso juttu Vihreässä Langassakin. Muuten aamupäivä hurahti erilaisten henkilöstö- ja hallintoasioiden kimpussa. Iltapäivällä oli Luonto-Liiton toimijoiden yhteinen Pyöreän pöydän tapaaminen, jossa käytiin läpi budjettiesityksiä vuodelle 2012. Tämän jälkeen jatkoin Keskustan puoluetoimistolle Teppo Säkkisen järjestämään urbaaniin tupailtaan, jossa debatoimme Antti Törmäsen kanssa talouskasvusta ja degrowthista. Illalla istuimme yläkerrassa ja juhlistimme Jukan jättämää gradua.

Lauantai: Kävimme aamulla koko perheen voimin parturissa. Kaupassa käynnin ja kävelyn jälkeen hoidin kotiaskareita ja pyöräilin iltapäiväksi Luonto-Liiton piiritapaamiseen. Tapaamisessa alustin aiheesta hyvä ja kiva kokous. Kotiin tultuani siivosin ja juhlistin vauvan 1-kuukautissyntymäpäivää viemällä Haikaranpesän kätilöille kiitoskortin. Kortissa luki: ”Kiitos ratkaisevasta tuesta ja avusta vauvamme elämän ensihetkinä. Olimme etuoikeutettuja kun saimme nauttia Haikaranpesän ammattitaitoisen ja ystävällisen henkilökunnan palveluista.” Illalla katsoimme kolmannen osan Kennedyjen perhettä koskevasta dokumentista.

Sunnuntai: Nukuin pitkään ja kävin juoksemassa Vanhankaupunginlahden ympäri. Lounaan jälkeen yritin selvittää osittain korruptoitunutta muistitikkuani – onneksi oli varmuuskopio! Iltapäivällä vietimme taloyhtiön laaritalkoita. Pistimme viljelypalstan ja laarin talviteloille ja pidimme loppupalaveria. Loppupäivän ja illan leikin vuoroin vauvan kanssa sekä hoidin vuoroin erilaisia kirjoitushommia ja valmistauduin tulevaan viikkoon.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: Viikkopäiväkirja 38 (19.-25.9.2011)

Tausta: Sunnuntaisin julkaistavan avoimen viikkopäiväkirjan tavoitteena on tehdä läpinäkyväksi se, mitä Luonto-Liiton pääsihteeri käytännössä tekee, millaisissa tilaisuuksissa vierailee ja ketä tapaa. Lisäksi tavoitteena on tuoda kaikkien nähtäville se, millaista voi olla onnellinen, kohtuullinen ja ekologinen elämä.

Jätä kommentti