Ekoisi – osa 14: Päivä isyysvapaata

Olen ollut nyt kaksi viikkoa isyysvapaalla.

Maanantaina on aika palata taas töihin ja Luonto-Liiton toimistolle.

Millainen isyysvapaa on oikein ollut? Ohessa esimerkki eiliseltä:

Torstai 15.9.2011

klo 8.30 Aamun rutiinit
Yöllä vauva on perhepedissä herännyt neljä kertaa syömään pitkän kaavan mukaan. Aamulla nousen ylös klo 8.30 hoitamaan rutiineja. Vaihdan vauvan vaipan sekä pissatan ja kakatan häntä. Vessahätäviestintä toimii yllättävän hyvin. Syötön aikana järjestän Annukalle aamukahvin ja -puuron, nostan astianpesukoneesta astiat, laitan edellisen vuorokauden harsot ja kestovaipat pesukoneeseen sekä taittelen kuivuneet harsot valmiiksi.

klo 11.00 Ulkoilemaan
Minna tuo meille muutamat ylimääräiset villahousut vauvan vaippakuoreksi. Pääsen vihdoin lyhyelle aamulenkille. Juoksun jälkeen käy pikaisesti suihkussa ja syön aamupalan. Tämän jälkeen pakkaamme vauvan kantoreppuun ja lähdemme kaupungille. Annukan käydessä optikolla hengailen vauvan kanssa Hakaniemen torilla ja kauppahallissa sekä käymme haistelemassa Tokoinrannassa meren tuoksua ja kuuntelemassa lokkien huutelua.

klo 13.00 Lounas
Käymme Annukan ja vauvan kanssa syömässä lounasta Silvopleessä. Tämän jälkeen matkustamme bussilla kotiin Käpylään. Ensimmäinen ulkoilu vauvan kanssa sujuu hyvin. Saamme tuntemattomilta ihmisiltä osaksemme paljon hymyjä ja positiivisia kommentteja.

klo 15.00 Iltapäivätorkut ja vierailu
Tulemme kotiin, syötämme vauvan ja menemme iltapäivätorkuille. Ystävämme Meri tulee kylään. Istumme keittiössä, juomme teetä ja vaihdamme kuulumisia.

klo 18.30 Työtehtäviä
Vauvan nukkuessa viimeistelen kirja-artikkelin sosiaalisesti kestävästä kehityksestä ja degrowth-teemasta. Käyn lisäksi läpi sähköposteja ja teen vähän muutamia muita työjuttuja.

klo 20.00 Yhteinen elokuvailta
Katsomme Yhdysvaltojen finanssikriisista kertovan dokumentin Inside Job ja syömme iltapalaa. Samalla vauva vuoroin hengailee sylissä ja syö.

klo 22.00 Nukkumaan
Alamme valmistautua nukkumaan. Lueskelen illan ja alkuyön mittaan lehtiä ja kirjoja sekä käyn välillä pissattamassa ja pesemässä vauvaa Annukan huolehtiessa ruokahuollosta.

Edelliset osat ovat luettavissa täältä:
Osa 1: Äitiyspakkaus vai vanhemmuuspakkaus
Osa 2: Tavaraähky ahdistaa
Osa 3: Synnytysvalmennus
Osa 4: Lastenhoidon seitsemän periaatetta
Osa 5: Pakotetaanko raskaana olevat kulkemaan autolla turhaan?
Osa 6: Ekovanhemmuuteen valmistautuminen on helppoa
Osa 7: Luonnollinen lapsuus
Osa 8: Lastenvaunut: Kuinka paljon on tarpeeksi?
Osa 9: Lapsen vai vanhemman etu?
Osa 10: En uskaltanut kirjoittaa
Osa 11: Ei ihan luomusynnytys
Osa 12: Vauva-arki alkoi
Osa 13: Vessahätäviestintä

Jätä kommentti