Viikkopäiväkirja 33 (15.-22.8.2011)

Helsinki City Marathon 2011 - 36 km:n kohdalla

Ohessa kuluneen viikon menot ja fiilikset.

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa, kirjoittelin ekoisi-blogia ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Lounaan jälkeen istuin toimistolla vetämässä työntekijöiden syyssuunnittelusessiota. Tulossa on paljon hienoja juttuja! Illaksi junailimme itsemme Annukan kanssa Satun ja Michaelin luokse Lahteen. Kiitos ihanille ystäville vieraanvaraisuudesta ja herkullisesta illallisesta! Valitettavasti VR:n liikenne oli päässyt sekoamaan ja palasimme kotiin bussilla. Näin jouduimme jättämään polkupyörät yöksi Pasilaan.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa sekä hain Annukan ja oman polkupyöräni Pasilan juna-asemalta. Lisäksi kävimme neuvolassa toteamassa, että kaikki on sujunut raskauden suhteen tähän mennessä hyvin. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni hoitelin henkilöstö- ja hallintohommia sekä tapasin Citynomadin Merja Taipaleenmäen. Lounaan jälkeen kävin läpi sähköposteja. Kotiin pyöräiltyäni söin ja harjoittelin synnytysaltaan kokoamista. Osaan huvittuneena kuvitella tilanteen, jossa Annukka kiemurtelee supistusten kourissa ja itse yritän kasata synnytysallasta.

Keskiviikko: Aamulla imuroin, kävin parturissa sekä vein kirjoja Käpylän kirjastossa olleeseen kierrätyslaatikkoon. Tehtyäni aamupäivän kotoa käsin lähitöitä hyppäsin junaan ja matkasin Hämeenlinnaan Sosiaali- ja terveysturvan päiville puhumaan sosiaalisesti kestävästä kehityksestä. Menomatkalla kävin läpi myös tulevan Dolce Patata -kirjan asiatekstejä. Paluumatkalla törmäsin Demos Helsingin Roope Mokkaan, jonka kanssa vaihdoimme kuulumisia yhdestä jos toisestakin kuviosta. Illalla näpyttelin sähköposteja.

Torstai: Kävin aamulla kevyesti juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Aamupäivällä kävin läpi Kimmon kanssa vuoden 2012 budjetin valmistelua ja pidin vapaamuotoisen kehityskeskustelun Laurin kanssa. Lounaan jälkeen jatkoin kevyitä ja vapaamuotoisia kehityskeskusteluita Jyrkin, Auran, Leean ja Birthen kanssa. Suosittelen kaikille johtajille lämpimästi säännöllisiä henkilökohtaisia keskusteluita alaisten kanssa. Illalla piipahdin myös Itämerijaoston kokouksessa sekä luin ja kirjoitin sähköposteja.

Perjantai: Pyöräilin aamulla Mäkelänkatua ja Hämeentietä pitkin Luonto-Liiton toimistolle. Tavoitteena on pyrkiä pyöräilemään mahdollisimman paljon autokaistoilla, jotta autoilijat tottuisivat paremmin pyöräilijöihin. Lounaalla tapasin Pyöräilykuntien verkoston Matti Hirvosen ja Petteri Nisulan. Kaverit tekevät Suomessa tosi hienoa työtä pyöräilyn edistämiseksi! Iltapäivällä kokoustin Lapset luontoon -hankkeen ohjausryhmässä ja Ympäristöareenan hallituksessa. Päivän päätteeksi kävin läpi sähköposteja ja hain kilpailunumeroni Helsinki City Marathonin toimistosta. Illan otimme Annukan kanssa relasti katsomalla elokuvan Linnunradan käsikirja liftareille.

Lauantai: Aamupäivällä lueskelin vihdoin loppuun Jonathan Gouldin mainion Beatles kirjan Can’t buy me love. Iltapäivällä osallistuin Helsinki City Marathon -tapahtumaan. Lähdin matkaan neljän tunnin porukassa ja juoksu sujuikin aina 32 kilometriin asti oikein kivasti (10km: 0:56:32 / 21,1km: 1:58:36 / 30 km: 2:48:23). Tämän jälkeen loppui kuitenkin motivaatio eli henkinen kantti petti. Loppumatkasta tuli rikkonainen usean pysähdyksen ja kävelyn myötä. Olympiastadionilla kello näytti aikaa 4:24:47. Suoraan stadionilta pyöräilimme Annukan kanssa Peggyn ja hänen neljän kaverinsa 40-vuotisjuhliin Fannyyn. Yöllä kotiin tullessamme pysähdyimme vielä nauttimaan konemusiikista Alppipuistoon.

Sunnuntai: Aamulla herätessä mielessä pyöri vielä edellisen päivän marathon juoksu. Huonosti menneen juoksun jälkeen on hyvä muistuttaa itseään siitä, miksi oikeastaan juoksen. Päivän mittaan valmistauduin tulevan viikon esityksiin ja tein muita hommia. Iltapäivällä yritimme piipahtaa Kalliossa Tosiduunarin Työmaaruokalassa ja Kalasatamassa Oranssiburgerilla. Valitettavasti molemmat olivat niin täynnä, että ruoka jäi saamatta ja päädyimme Hakaniemeen Nepalilaiseen ravintolaan. Takaisin kotiin pyöräillessämme otimme neljän pyörän voimin haltuun Hämeentien.

Viikko lukuina:
– 14 kokousta
– 6 blogikirjoitusta
– 1 puhetilaisuus
– 62 km juoksua
– 89 km pyöräilyä
– 55 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä

Edellisen viikon viikkopäiväkirja on luettavissa täällä.

Tausta: Sunnuntaisin julkaistavan avoimen viikkopäiväkirjan tavoitteena on tehdä läpinäkyväksi se, mitä Luonto-Liiton pääsihteeri käytännössä tekee, millaisissa tilaisuuksissa vierailee ja ketä tapaa. Lisäksi tavoitteena on tuoda kaikkien nähtäville se, millaista voi olla onnellinen, kohtuullinen ja ekologinen elämä.

2 kommenttia artikkeliin ”Viikkopäiväkirja 33 (15.-22.8.2011)”

  1. Tuollainen tekstin otsikko kuin viikkopäiväkirja on äärimmäisen huono. Lisäsin juuri sut omaan linkkilistaani mutta jos kirjoitat tuollaisia blogin otsikkoja niin sut on pakko poistaa.

    Vastaa

Jätä kommentti