Viikkopäiväkirja 23 (6.-12.6.2011)

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa. Sähköpostien jälkeen pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle, jossa hoidin henkilöstö- ja hallintoasioita. Pikaisen lounaan jälkeen siirryin eduskuntaan seuraamaan vihreän eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan yhteistä kokousta, jossa päätettiin, että puolue ei osallistu porvarihallitusneuvotteluihin (eli niin sanottuun satavitoseen, jossa mukana olisivat kokoomus, keskusta, rkp ja kristilliset). Tämä on ympäristön kannalta mielestäni valitettavaa. Kirjoitin aiheesta blogiini: Vihreät ulos hallitusneuvotteluista – Ympäristön tappio.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Tämä oli hallitusneuvotteluiden jälkeen ensimmäinen päivä kun ehdin orientoitua jälleen kunnolla Luonto-Liiton perushommiin. Päivän mittaan kävin läpi sähköposteja, juttelin ihmisten kanssa, valmistelin tulevia esityksiä ja tulevaa hallituksen kokousta. Illalla kävimme Annukan kanssa syömässä pitkästä aikaa Ravintola Kotossa. Lyhyt juttu vähäpäästöisestä elämästäni oli julkaistu 10:10 -kampanjan sivuilla. Kaipaan todella vinkkejä siihen, miten vähennän päästöjäni (2867 kg/vuodessa) 10 prosentilla vuosittain. Help me!

Keskiviikko: Vein aamulla pyörän huoltoon ja siirryin OK-opintokeskuksen koulutustilaisuuteen luennoimaan siitä, miten kansalaisjärjestö viestii vaikuttavasti. Tilaisuudessa opin uuden käsitteen: fanamagement. Lounaan jälkeen kokoustimme Luonto-Liiton päälliköiden kanssa Hotelli Tornin kattoterassilla. Tämän jälkeen hain pyöräni huollosta ja siirryin Vasemmistonuorten kesäkauden avajaisiin Hakaniemeen. Hyvien keskusteluiden jälkeen jatkoin matkaa kasvisruokakauppa Asokaan ja edelleen kotiin, jossa pidimme Annukan kanssa palaveria kylpyhuoneremontista. Pyörän huolto maksoin töineen ja osien vaihtoineen 251,35 euroa. Summa on pieni, jos sitä vertaa autoilun kustannuksiin. Kuljen pyörällä noin 4 500 km vuodessa. Auton kilometrikorvauksia mukaillen saman matkan kulkeminen autolla maksaisi 0,46 e x 4 500 km = 2070 euroa. Tuolla summalla saisi vaikka joka vuosi uuden polkupyörän ja paljon muuta.

Torstai: Kävin aamulla juoksemassa ja kirjoittelin blogiini liikunnan tuomasta auvoisuudesta. Pyöräiltyäni Luonto-Liiton toimistolle valmistelin tulevia esityksiä ja kävin läpi sähköposteja. Alkuillasta osallistuin puheenjohtajiston puhelinkokoukseen tulevan hallituksen kokouksen esityslistasta. Illalla teimme Annukan kanssa kesälomasuunnitelmia. Elonkehä-lehti oli tehnyt Ekopop-kirjasta kirja-arvion.

Perjantai: Hoidin heti aamusta sähköposteja ja Luonto-Liiton hallintoasioita. Pyöräiltyäni Luonto-Liiton toimistolle kävin läpi järjestön tunnusluvut tulevaa hallituksen kokousta varten. Jäsenmäärä on ollut edelleen hienosti kasvussa! Lounaan lomassa säädin kesän lomamatkoja. Samalla ratkesi, että hallitusneuvottelut jatkuvat vanhalta pohjalta (kok, sdp, vas, vihr, rkp, ja kd).  Tässä valossa täytyy myöntää ja muuttaa omaa näkemystä: Vihreiltä oli oikea ratkaisu kieltäytyä keskusteluista kokoomuksen ja keskustan varaan suunnitellusta 105-porvarihallituksesta. Iltapäivällä juhlistimme työharjoittelussa olleen Anun läksiäisiä. Päivän päätteeksi istuimme Pian, Tepon, Usvan ja Kielon luona päivällisellä. Tepolta sain mukaani hänen uuden kirjansa: Kehityksen loppu.

Viikonloppu: Vietimme viikonlopun Annukan kanssa Nauvossa, Tirkkalassa ja Turussa. Kävin pari kertaa juoksemassa helteisen 12 km lenkin. Viikonlopun aikana keskustelimme, lueskelimme sekä saunoimme ja uimme meressä. Sunnuntai-iltana palasimme kotiin ja siivosimme. Aloin myös valmistautua tulevan viikon hallitusneuvotteluihin säätytalolla.

Viikko lukuina

– 8 kokousta
– 1 puhetilaisuus
– 4 blogikirjoitusta

– 53 km juoksua
– 61 km pyöräilyä

– 57 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä.

Jätä kommentti