Liikkuminen tekee onnelliseksi

Nuori Suomi ja Demos Helsinki julkaisivat (8.6.) 10 teesiä ja 100 lupausta sisällään pitävän manifestin lasten ja nuorten liikkumisesta. Raportti on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Myös Luonto-Liitto on mukana kannustamassa lapsia ja nuoria liikkumaan:

”Lupaamme kannustaa lasten luontokerhojen ohjaajia viemään lapset ulos vauhdikkaisiin leikkeihin säällä kuin säällä ja tarjota toimintavinkkejä lähiluonnossa liikkumiseen.”

Tietysti myös aikuisten kannattaa liikkua. Keväällä julkaistun Rederan Suomalaiset 2011 – tutkimuksen mukaan ”suomalaisten onnellisuus ei riipu tulo- ja koulutustasosta, vaan liikunnan määrästä ja ruokavalion terveellisyydestä.”

Selvityksen mukaan kuntoliikuntaa vähintään kolme kertaa viikossa harrastavat ovat onnellisempia, kokevat työssään enemmän arvostusta sekä ovat tyytyväisempiä ajankäyttöönsä, ihmissuhteisiinsa ja ruokavalioonsa kuin ne, jotka harrastavat liikuntaa alle kerran viikossa. Aiheesta kirjoitti taannoin myös YLE:n verkkouutiset.

Itse harrastan kuntoliikuntaa keskimäärin 10 kertaa viikossa noin 10 tuntia. Vuodessa juoksua kertyy noin 2000 km ja pyöräilyä 4500 km sekä tähän päälle satunnaista muuta kuntoilua. Vaikka liikunta ei varmasti sovi kaikille, ainakin se omalla kohdallani lisää selvästi hyvinvointia ja parantaa jaksamista.

Jätä kommentti