Viikkopäiväkirja 18 (2.-8.5.2011)

Maanantai: Nousin ylös noin klo 5.30. Ensimmäisenä tarkistin sähköpostini ja Facebook-statukset Tämän jälkeen juoksin 10 km aamulenkin, venyttelin ja kävin suihkussa sekä söin aamupalan. Lisäksi viimeistelin vastaukseni Jyrki Kataisen kysymyksiin koskien hallitustunnusteluita. Pyöräiltyäni Luonto-Liiton toimistolle sain ensimmäisenä vastata MTT:n tutkimushaastatteluun koskien ympäristömyötäisen ruuan ohjauskeinoja. Tästä olen kirjoittanut mm. Animalian blogiin: Viisi askelta ympäristö- ja eläinystävälliseen ruokaan. Lounaalla kävin Niklaksen kanssa ja iltapäivän aluksi vedin Luonto-Liiton toimistokokouksen. Iltapäivällä kävin läpi vielä www-suunnittelijan kanssa verkkosivujen tilannetta ja luin sähköposteja. Tämän jälkeen pyöräilin kotiin, jonne olimme kutsuneet Christinan, Lylan, Danielin ja Minnan. Hauskan ja rennon illan päätteeksi kävin läpi Ekopop-kirjan tekstejä. Nukkumaan menin noin klo 0.30.

Tiistai: Nousin ylös noin klo 7.00. Ensimmäisenä kävin läpi sähköpostini ja Facebook-statukset. Aamupäivän muokkasin ja viimeistelin ympäristötietoisuus Suomessa -kirja-artikkelia. Lisäksi päivitin huhtikuun aikakirjanpidon, ilmoitin Luonto-Liiton joukkueen kilometrikisaan ja tiedotin uuden metsävastaavan valinnasta. Lounaan yhteydessä luin Ekopop-kirjan tekstejä sekä valmistauduin iltapäivän ja illan luentoihin. Iltapäivällä hyppäsin junaan ja matkustin Kouvolaan. Junassa aikataulutin tulevia tehtäviä ja hoidin puheluita. Ensin olin puhumassa Kouvolan iltalukiossa ympäristöekologian kurssilla nuorten mahdollisuuksista toimia ympäristöasioissa ja sen jälkeen Pohjois-Kymen Luonnon degrowth-seminaarissa. Kiitos Jari Kolehmaiselle ja Riku Rinnekankaalle hienoista tilaisuuksista! Paluumatkalla ja loppuillan aikana kävin läpi sähköposteja. Nukkumaan menin klo 01.00.

Keskiviikko: Nousin ylös klo 6.30. Kävin läpi lyhyesti sähköposteja ja pyöräilin kansalaisjärjestöjohtajien aamupalatapaamiseen. Tilaisuudessa Helsingin Sanomien päätoimittaja Mikael Pentikäinen puhui verkon merkityksestä mediakentässä. Tämän jälkeen tapasimme ympäristöjärjestöjen kesken SDP:n kansanedustaja Mia-Petra Kumpula-Natrin. Eduskunnasta siirryin Allianssin verkkoviestintäpäivään, jossa olin puhumassa verkkovaikuttamisesta. Iltapäivällä kokoonnuimme Luonto-Liiton päälliköiden kanssa ja kävimme läpi ajankohtaisia asioita. Iltapäivän päätteeksi kävin läpi vielä laskuja ja sähköposteja sekä pyöräilin lopuksi kasvisruokakauppa Asokaan. Illalla katsoimme Annukan kanssa hulvatoman hauskan Sam Mendesin 2009 ohjaaman elokuvan Kohti uutta. Nukkumaan menin klo 22.30.

Torstai: Edellisenä päivänä tulleen flunssan takia nukuin kunnolla ilman herätyskelloa ja nousin ylös vasta klo 7.30. Aamulla kävin läpi sähköposteja, valmistauduin tulevaan luentooni sekä kävin läpi tehtävälistaani ja kalenterini. Julkaisin blogissani myös Asokan tekemän vertailun kasvis- ja lihamakkaroista. Sen mukaan lihamakkarat häviävät proteiinipitoisuudessa selvästi kasvismakkaroille. Päivällä osallistuin Helsingin opetusviraston toisen asteen osallisuutta käsittelevään seminaariin. Oli inspiroivaa keskustella lukioikäisten kanssa kansalaistoiminnasta ja vaikuttamisesta. Iltapäivän vietin Luonto-Liiton toimistolla. Kävin läpi talous- ja hallintoasioita sekä sähköposteja. Alkuillaksi siirryin WWF Suomen 50-vuotisjuhlatilaisuuteen. Onneksi olkoon hienolle järjestölle hienosta työstä!  Illalla katsoimme Annukan kanssa Woody Allenin elokuvaa Match Point. Nukkumaan menin klo 0.00.

Perjantai: Flunssa vaivasi edelleen, joten nukuin ilman kelloa (tällä kertaa noin klo 8 asti) ja jätin jälleen aamulenkin väliin. Julkaisin blogissani Ari Jokimäen tekstin: Pitääkö ilmastonmuutos estää? Pyöräiltyäni Luonto-Liiton toimistolle hoitelin hallinto-, henkilöstö- ja talousasioita sekä kävin läpi sähköposteja. Iltapäivällä vietimme toimistolla kiinalaista teehetkeä. Päivän päätteeksi pyöräilin Lauttasaareen Avaimen toimistolle, jossa sovimme Ekopop-kirjan loppuun saattamisesta yhdessä Anna-Riikan ja Tomin kanssa. Illalla kotona tein vielä lopullisen yhteenvedon eduskuntavaalikampanjasta sekä kävin läpi ja korjasin veroilmoituksen. Nukkumaan menin noin klo 23.00.

Lauantai: Heräsin ilman kelloa klo 8.00. Aamupäivällä kävin juoksemassa ja otin rennosti lehtiä lukien. Iltapäivällä siivosin ja pesin ikkunat sekä tein ruokaa. Alkuillasta luonnostelin tulevaa degrowth-aiheista artikkelia STKL:n sosiaalisesti kestävä kehitys -kirjaan. Illalla lueskelin vielä hetken Malcolm Gladwellin kirjaa Kuka menestyy ja miksi? Nukkumaan menin noin klo 0.00.

Sunnuntai: Heräsin ilman kelloa yllätyksekseni vasta klo 10.00. Aamutoimien ja päivän uutisten lukemisen jälkeen kävin juoksemassa. Iltapäivällä valmistauduin tulevan viikon esityksiin ja puhetilaisuuksiin lueskelemalla mm. Osmo Soininvaaran kirjan Vauraus ja aika sekä Marko Ulvilan ja Jarna Pasasen kirjan Vihreä uusjako. Illalla luonnostelin artikkelia degrowth-aiheista artikkelia STKL:n sosiaalisesti kestävä kehitys -kirjaan.

Viikko lukuina
– 7 kokousta
– 4 puhetilaisuutta
– 5 blogikirjoitusta
– 1 juhlat

– 30 km juoksua
– 59 km pyöräilyä

– 72 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä.

Jätä kommentti