Ekopop! Ekologisen ja Onnellisen Elämän Opas

Tiedote 24.5.2011
Ekopop! on rohkaiseva vuoropuhelu maailman tilasta ja muutoksen mahdollisuudesta

Nuoren maailmanparantajan Tom Henrikssonin ja kokeneen ympäristövaikuttajan Leo Straniuksen uutuusteos Ekopop! Ekologisen ja onnellisen elämän opas (Avain, 2011) kannustaa ekologiseen elämäntapaan – hauskasti ja ymmärrettävästi.

Teos kysyy mitä voisi olla ekopop, innostava ratkaisu ekologiseen elämään jokaiselle.”Tämä kirja on meidän oppaamme kaikille suomalaisille, jotka haluavat suunnata kohti ekologisesti kestävää ja onnellista elämää. Leon ja minun lisäksi se on tarina myös sinusta: siitä, kuinka voit oppia 2000-luvun ympäristövaikuttajan tärkeimmät taidot”, sanoo Tom Henriksson.

”Kirja on omistettu tuleville sukupolville ja niille hiljaisille äänille, jotka eivät pysty omasta puolestaan muuten puhumaan. Meidän kaikkien tulee Gandhia mukaille olla itse se muutos, jonka haluamme maailmassa nähdä”, sanoo Leo Stranius

Tekijöiden herättävässä dialogissa  kokeillaan veganismia, harjoitellaan johtamista, perustetaan puolue ja pohditaan maailmanpolitiikkaa – populaarikulttuuria unohtamatta. Myös lobbaus, päätöksenteon mekanismit ja vapaaehtoistyö tulevat käsitellyksi.

Kirjoittajat haastavat lukijan kasvisruokaresepteillä ja käytännön vinkeillä myös ruohonjuuritason vaikuttamiseen. Teos osoittaa, että ekologinen elämä voi olla reitti onnellisempaan arkeen. Ekopopissa esiintyvät monet nimekkäät vaikuttajat, mm. Rosa Meriläinen, Thomas Wallgren, Satu Hassi ja Kirsi Piha.

HM Leo Stranius (s. 1974) on helsinkiläinen kansalaisaktivisti, vegaani, hallintotieteiden maisteri ja aktiivipyöräilijä, joka toimii Luonto- Liiton pääsihteerinä ja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristösuojelupiirin puheenjohtajana sekä tutkii yhteiskunnallisia liikkeitä Tampereen yliopistossa. Stranius oli ehdolla vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Helsingin Vihreiden sitoutumattomana ehdokkaana. Straniuksen blogi www.leostranius.fi on valittu Suomen ympäristöblogien ykköseksi.

Tom Henriksson (s. 1988) on helsinkiläinen opiskelija, joka heräsi ympäristöasioihin jo lapsena. Leo Straniuksen kanssa hän paitsi löysi uuden, innostavan ja ekologisen elämäntavan, toteutti myös haaveensa kirjan kirjoittamisesta. Henriksson opiskelee Helsingin Ylipistossa valtio-oppia, toimii europarlamentaarikon avustajana ja harrastaa antiikin historiaa, filosofiaa ja skeittausta.

Tekijät puhuvat teoksesta Vallilan kirjastossa (Päijänteentie 5) 25.5. klo 18.30 sekä Maailma kylässä -festivaalilla 29.5. Helsingin Rautatientorilla klo 16.20-16.40. Tervetuloa!

Kirjan voi hankkia Avaimen verkkosivuilta: Ekopop! Ekologisen ja Onnellisen Elämän Opas

Jätä kommentti