Viikkopäiväkirja 13 (28.3.-3.4.2011)

Animalian 50-vuotisjuhlaillallisella Sallan ja Sami kanssa

Maanantai: Aamulla olin jakamassa eduskuntavaaliesitteitäni yhdessä Maaritin kanssa Sörnäisten metroaseman tuntumassa. Esitteiden jakaminen on kivaa vaikka kovin harva jää juttelemaan. Pari henkilöä tuli kuitenkin kannustaman ja sanomaan, että ovat seuranneet blogiani tai saaneet minut kärkeen vaalikoneessa. Itse jaoin muutaman tunnin aikana noin 350 esitettä. Sörnäisistä pyöräilin töihin Luonto-Liiton toimistolle. Vedin toimistokokousta ja hoidin juoksevia asioita. Iltapäivällä hyppäsin Lohjalle menevään bussiin. Illalla olin vetämässä Lohjan Seudun Ympäristöyhdistyksen suurta vaalipaneelia. Samalla julkaisin blogissani myös Politiikan ABC..Ö –tekstin, jossa yritän vastata kaikkein yleisimpiin teemoihin.

Tiistai: Olin aamulla jakamassa eduskuntavaaliesitteitä Pasilassa ja Rautatieasemalla. Päivän vietin Luonto-Liiton toimistolla kirjoitushommien ja sähköpostien parissa. Lounaan jälkeen siirryin Kampin Narinkkatorille ”Samaan aikaan toisaalla” -näyttelyn avajaisiin, jossa olin puhumassa yhdessä apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin kanssa. Loppupäivä sujuikin sitten jälleen eduskuntavaalikampanjoinnin merkeissä City-käytävän tuntumassa ja Narinkkatorin kulmalla. Päivän saldona oli 1200 jaettua esitettä. Illan kävin läpi sähköposteja. Katukampanjoinnin paras kiitos oli tämä blogimerkintä: Tämä on vaalimainos.

Keskiviikkoa: Olin aamulla jakamassa eduskuntavaaliesitteitä yhdessä Kaisa-Reetan kanssa Sörnäisten metroaseman tuntumassa. Tämän jälkeen pyöräilin töihin Luonto-Liiton toimistolle. Päivällä kokoustimme eduskunnassa www.ilmasto.org -hankkeen ohjausryhmän kanssa. Kokouksen päätteeksi Riitta lahjoitti minulle vaalikampanjaa varten Leo-leijonan. Kiitos! Iltapäivällä olin jälleen jakamassa eduskuntavaaliesitteitä Kampin Narinkkatorilla yhdessä Sailan kanssa. Päivän saldona olin omalta osaltani yhteensä 1000 jaettua esitettä. Alkuillasta olimme katsomassa Annukan kanssa paikkoja Club Libertéssä perjantain Äänekäs Kevät -tapahtumaa varten sekä kävimme kasvisruokakauppa Asokassa ja Bistro Artesanassa.

Torstai: Olin aamulla jakamassa eduskuntavaaliesitteitä Pasilassa ja Hakaniemessä. Aamupäivällä annoin myös haastattelun Radio Novalle kompostin käytöstä. Tämän jälkeen kokoustimme Luonto-Liitossa Lapset Luontoon -hankkeen parissa. Lounaan jälkeen juhlistimme toimistolla erinomaisen harjoittelijamme, Tiian läksiäisiä. Sähköpostien läpikäynnin jälkeen siirryin yliopistolle jakamaan eduskuntavaaliesitteitä. Päivän mittaan sain jaettua yhteensä 800 esitettä. Päivän iloinen yllätys oli blogini saama kunniapalkinto sekä Anssi Kelan suositus äänestää minua eduskuntavaaleissa!

Perjantai: Aamulla kävin läpi viikon aikana kertyneitä sähköposteja ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle, jossa hoidin erilaisia hallintoasioita. Päivällä kävin katsomassa Animalian Eläin! -suurtapahtuman avajaisia. Iltapäivällä olin hetken jakamassa eduskuntavaalikampanjan esitteitä Kampin Narinkkatorilla (150 kpl) yhdessä Kaisa-Reetan kanssa. Tämän jälkeen olin puhumassa Sanomatalon ilmastoinfossa kestävästä energiapolitiikasta ja debatoimassa Animalian tilaisuudessa lihaverosta. Illan olin isännöimässä yhdessä Outi Alanko-Kahiluodon kanssa Äänekäs kevät – Luonnonsuojelu- ja hyvinvointipoliittinen klubia Libertéssä. Asiaohjelmasta vastasivat Suomen luonnonsuojeluliiton Ilpo Kuronen ja Greenpeacen Sini Harkki. Yleisöä viihdyttivät Yona ja Leissi sekä Tommy Lindgren & Zenikh. Hieno meininki ja parhaat ihmiset! Kiitos tukiryhmälle upeista järjestelyistä!

Lauantai: Olin koko päivän jakamassa eduskuntavaalikampanjan esitteitä yhdessä tukiryhmän kanssa Kolmen sepän aukiolla ja Narinkkatorilla. Yhteensä esitteitä jaettiin päivän aikana 1950 kpl. Illalla osallistuimme Annukan kanssa Animalian juhlaillalliselle. Oli liikuttavaa kuulla pitkän linjan Animalia-aktiivien tarinoita järjestön historiasta.

Sunnuntai: Kävin aamulla juoksemassa ja siivosin. Tämän jälkeen kirjoitin omat suositteluni muiden puolueiden helsinkiläisille ehdokkaille: Eduskuntavaalit: Ketä kannattaa äänestää. Iltapäivällä olin jakamassa eduskuntavaaliesitteitä yhdessä Heidi Hautalan ja Riitta Salmen kanssa Kolmen sepän aukiolla sekä piipahdin Suomen sosiaalifoorumissa. Päivällistä söimme yhdessä yläkerran Elinan ja Piin kanssa. Alkuillasta tein vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen, vastasin Iltalehden vaalikoneeseen (sain tunnukset vasta nyt) sekä valmistelin tulevan viikon kirjoituksia ja esityksiä. Illalla Meri tuli kylään.

Viikko lukuina
– 1 radiohaastattelu
– 6 kokousta
– 5 puhetilaisuutta/luentoa
– 7 blogikirjoitusta

– 10 km juoksua
– 95 km pyöräilyä

– 47,5 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä
– 47,5 tuntia eduskuntavaalikampanjointia
– 4650 kpl eduskuntavaaliesitettä jaettu kadulla

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 12

Jätä kommentti