Kevät tulee ja pyöräilykausi alkaa!

…mutta ovatko pyörätiet jo kunnossa?

Kevät sulattaa lumia vauhdilla. Ohessa kuva yhdestä Helsingin tärkeimmästä pyöräreitistä. Tilanne on vähintäänkin haastava. Päivällä aurinko sulattaa pyöräteille jätetyn lumen ja jään sohjoksi. Yöllä pakkanen jäädyttää sohjon taas jääksi.

Helsingin kaupunki ja Pekka Sauri ovat urhoollisesti taistelleet talven aikana lunta vastaan. Nyt kun kevään korvilla ihmiset kaivelevat pyöriä esiin, olisi toivottavaa, että pyöräväylät olisivat kunnossa.

Operaatio pyörätiet ajokuntoon! Missä olet?

Tutustu myös aiempaan kirjoitukseen: Talvipyöräilyn iloja.

2 kommenttia artikkeliin ”Kevät tulee ja pyöräilykausi alkaa!”

 1. Helsinkiläisenä työmatkapyöräilijänä tiedän täsmälleen mistä Leo puhut. Tässä vaiheessa vuotta riittäisi, että kerran sulan aikana aurattaisiin jää ja sohjo pois. Ei olisi kallista. Epäilen, ettei kaupunki ymmärrä tilannetta. Montako kaatumista, ja luunmurtumaa ja niistä seuraavaa sairaslomaa huonosti hoidetut klv:t aiheuttavat? Moniko kyllästyy extreme-pyöräilyyn ja siirtyy autoilijaksi? Mikä on tämän kustannus?

  Vastaa
 2. ”..ja autoilijoita varoitetaan liukkaista tienpinnoista!” Siis mitä! Jalankulkijoita ja pyöräilijöitähän pitäisi varoitella tekstiviestein. Kuinka monta murtumaa/kuolemaa tulee vuosittain liukkaudesta jalankulkijoille/pyöräilijöille?, ja entä autoilijoille? Ja tässä tilastossa ei lasikuitu merkitse mitään. Pitäisikö pikkuhiljaa priorisoida auraukset toisin?

  Kumpa vihdoin saataisiin uudet kaupunkipyörät katukuvaan ennalta sovittuna sesonkina. Silloin pitäisi viimeistään olla loskat, jäät ja hiekat pois, tai koko ajatus romuttuu.

  Tukholmassa sesonki alkaa ensi perjantaina (1.4) ja hiekkojen harjaus on jo loppusuoralla. Tervetuloa paikalliset ja turistit nauttimaan jälleen pyöräilystä. Mvh Stockholm city bikes!

  /Jari

  Vastaa

Jätä kommentti