Viikkopäiväkirja 40 (4.-10.10.2010)

Maanantaina kävin aamulla juoksemassa ja kylässä Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla. Aamupäivällä viimeistelin verkkovaikuttamista koskevaa selvitystyötä. Iltapäivällä annoin haastattelun Sharewoodille: Ekovaikuttaja Leo Stranius Sharewoodiin, vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja olin puhelinpalaverissa tulevan budjettikeskustelun ohjelmaan liittyen sekä istuin Nuorisoasiankeskuksessa pohtimassa Helsingin tulevaa nuorten vaikuttamisjärjestelmää.

Tiistaina kävin aamulla parturissa oppimassa mm. sen, että mökillä voi käyttää kastelukannua suihkuna ja nopeusrajoitusten alentaminen vähentäisi myös ihmisten kiirettä ja stressiä. Lisäksi istuin eduskunnassa www.ilmasto.org -sivuston ohjausryhmän kokouksessa ja tapasin Greenpeacen toimistolla S-Voiman edustajia Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen liittyen. Iltapäivällä valmistelin Luonto-Liiton hallituksen kokouksen asioita. Illalla tein verkkovaikuttamista koskevaa selvitystyötä.

Keskiviikkona kävin aamulla kevyellä lenkillä ja olin kommentoimassa YLE:n aamu-tv:ssä liikenteen biopolttoainekeskustelua. Iltapäivällä osallistuin Kepan kehityspoliittisen päivän paneelikeskusteluun ilmastosta ja ihmisoikeuksista kehityspolitiikassa. Paneelin jälkeen istuin Luonto-Liiton Viisikon kokouksessa Thehuoneessa ja kävimme läpi toimistolle tehtyä tilasuunnitelmaa. Alkuillasta olin vielä mukana Luonto-Liiton metsäjaoston kokouksessa keskustelemassa FSC-sertifikaatista. Illan tein verkkovaikuttamista koskevaa selvitystyötä.

Torstaina istuin aamupäivän ympäristöjärjestöjen yhteisessä tapaamisessa. Keskustelimme mm. ajankohtaisista kampanjoista, vaalivaikuttamisesta ja eri sektoreiden välisestä yhteistyöstä. Iltapäivän viimeistelin verkkovaikuttamista koskevaa selvitystyötä ja alkuillasta minulla oli kunnia luovuttaa Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin Hiljainen haavanlehti -palkinnon tutkija LT Marja Heinonen-Guzejeville. Haastattelin Marjaa myös blogiini: Hiljan päivä – Hiljaisuutta, kiitos!

Perjantaina olin aamulla säätytalolla kuuntelemassa EU:n ilmastokomissaari Connie Hedegaardia ja ympäristöministeri Paula Lehtomäkeä. Keskustelu kansainvälisestä ilmastopolitiikasta jatkui lounaalla Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastovastaava Venla Virkamäen ja Kirkon ulkomaanavun ilmastoasiantuntija Katri Suomen kanssa. Iltapäivällä piipahdin Tom Henrikssonin kotona. Keskustelimme siitä, millainen on ekologinen koti. Päivän lopuksi istuin vielä Kasvu murroksessa -hankkeen ohjausryhmän kokouksessa.

Lauantaina Annukka yllätti aamulla iloisesti hukuttamalla minut toinen toistaan mukavimpiin syntymäpäivälahjoihin. Sain lahjaksi mm. Harcore zen -kirjan, muistivihkoja, Animalian Pure Vege -paidan ja possuystävä-rätin sekä farkut, pyöräilyhanskat ja nenäliinoja. Tulevan syntymäpäiväni kunniaksi kävin juoksemassa myös 42,195 km juoksulenkin. Aikaa maratoniin kului 4h 11 min. Ilman Annukan kannustusta ja huoltojoukkona toimimista en olisi matkasta selvinnyt. Iltapäivällä söimme pestopastaa yhdessä Elinan kanssa. Illalla katselimme verkosta Megapolis2025-puheenvuoroja ja kävimme kävelyllä.

Sunnuntaina matkustin Orivedelle Luonto-Liiton ja Natur och Miljön Ympäristötoimintapäiville. Syntymäpäivä ei olisi varmasti voinut paljon mukavimmissa merkeissä sujua. Meininki oli todella innostava ja oli iso kunnia pitää viikonlopun päätöspuheenvuoro teemana vaihtoehtoelämä. Orivedeltä kuvittelin meneväni ”Metsän pienet eläimet” -näytelmään, joka osoittautuikin Jannen ja Karoliinan yllätyshääjuhlaksi. Elämäni hauskin ja rohkein huijaus!

Viikon aikana kävin juoksemassa 4 kertaa  (yhteensä 62 km) ja pyöräilin 83 km Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 73 tuntia.

Viikon osalta olen kiitollinen ympärillä olevista kannustavista ihmisitä ja aivan mahtavasta meiningistä. Erityisen kiitollinen olen Annukalle tuesta syntymäpäivän kunniaksi juoksemastani maratonista. Ilman Annukan kannustusta en olisi matkasta selvinnyt. Täytyy myös olla kiitollinen niistä Luonto-Liiton ja Natur och Miljön Ympäristötoimintapäiville osallistuneesta yli sadasta nuoresta, jotka valoivat uskoa siihen, että muutos on sittenkin mahdollinen.

Viikon aikana olen oppinut jälleen kerran se, että muista ihmisistä kannattaa puhua yleensä hyvää. Samaan hengenvetoon olen kuitenkin oppinut, että esimerkiksi Suomen harjoittamasta ilmastopolitiikasta tätä hyvää on kovin vaikea löytää vaikka kyllä siellä jossain sitä on. Viikon aikana olen päässyt perehtymään myös meluun ja sen vaikutuksiin, liikenteen biopolttoaineisiin sekä kehitys- ja ihmisoikeuspolitiikkaan.

Tulevan viikon aikana olen puhumassa Kauniaisissa radikaalista ympäristötoiminnasta ja Vihdissä ilmastopolitiikasta sekä Vantaan kauppakeskus Jumbossa MetropoliAreena-tilaisuudessa liikennepolitiikasta. Lisäksi tavoitteena on viimeistellä Luonto-Liiton toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2011 sekä lomailla Annukan kanssa viikonloppuna yhteenmenoon 48 tuntia (L&A 48h).

Yksi kommentti artikkeliin ”Viikkopäiväkirja 40 (4.-10.10.2010)”

Jätä kommentti