Viikkopäiväkirja 23 (7.6.-13.6.2010)

Maanantaina kävin aamulla juoksemassa 10 km aikaan 43:44. Tämä taisi olla yksi nopeimpia 10 km juoksuja, joita olen koskaan tehnyt. Amupäivä sujui työhaastatteluita tehdessä. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja kävin Helsingin Nuorisoasiankeskuksen Focus-ryhmän kokouksessa pohtimassa nuorten vaikutusmahdollisuuksien parantamista Helsingissä. Hilpeyttä päivän mittaan herätti sunnuntaina YLE:n pääuutislähetyksessä näytetty takapuoleni. Onneksi päällä ei ollut muodikkaita ”rännihousuja”.

Solidaarisuuskalenteri

Tiistaina söin aamiaista hyvien järjestöjen toiminnanjohtajien ja pääsihteereiden kanssa. Päivä jatkui työhaastatteluita tehdessä ja lopulta palaverilla ydinvoimakysymyksistä. Ennen lomia kun pitäisi vielä kaataa pari ydinvoimahakemusta. Päivän kiinnostavin uutinen liittyi kuitenkin oikeusministeriön työryhmän mietintöön äänestysikärajan laskemisesta. Kirjoittelin aiheesta illalla blogiini: Äänestysikäraja 16 vuoteen.

Keskiviikkona istuin aamupäivän Vihreän Sivistysliiton Onnellisuustalous – vaihtoehtoja bruttokansantuotteen kasvulle -seminaarissa. Lounaalla kävin STTK:n alue- ja elinkeinopoliittisen asiantuntija Lauri Korkeaojan kanssa keskustelemasta tulevasta SuomiAreenan keskustelutilaisuudesta. Iltapäivällä juhlittiin Luonto-Liiton EVS-vapaaehtoisen läksiäisiä. Lisäksi pääsin Radio YLE Puheen päiväntasaajaan keskustelemaan luontosuhteesta ja vähän muustakin. Alkuillasta oli vielä Luonto-Liiton puheenjohtajiston puhelinpalaveri.

Torstaina kävin aamupäivällä keskustelemassa Likessä yhdestä kirjaprojektista. Iltapäivällä taas tapasin urheiluoikeuden professori Heikki Halilaan liittyen yhdistyslakiin sekä osittain tai kokonaan verkossa tapahtuvaan kansalaistoimintaan. Lisäksi osallistuin Kenen ilmasto? -kirjan julkaisutilaisuuteen Rosebudin Korjaamon kirjakaupassa. Illalla johdin puhetta Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokouksessa. Kevätkauden viimeisen kokouksen päätteeksi kävimme syömässä Ravintola Groteskissa, jossa saimme odotella 1h 20 min etukäteen tilattua annosta. Alkupalaksi keittiöstä tarjoiltiin kuitenkin herkullista tomaattivettä.

Perjantaina vietin toimistopäivää. Valmistelin Luonto-Liiton hallituksen kokousta ja muita tulevan viikon asioita. Lounaalla kävin Vision opintojohtaja Ville Ylikahrin kanssa. Alkuillasta kävimme istumassa Annukan kanssa iltaa Pashassa ja teimme kesäsuunnitelmia. Illalla katsoimme Mika Kaurismäen elokuvan Haarautuvan rakkauden talo.

Lauantaina nukuimme pitkään ja hoidimme Annukan kanssa viikkosiivouksen. Tämän jälkeen kirjoittelin kolme lyhyttä artikkelia, muokkasin degrowth-teesejä ja pohjustin erästä kirjahanketta. Samalla seurasin Keskustan puoluekokousta verkossa. Illalla kävimme Jukan, Elinan ja Kuuran luona syömässä Vegaanin uuden keittokirjan mukaisesti tehtyä ohraa ja pinaattitofua sekä istumassa iltaa. Samassa yhteydessä lukaisin läpi Kaarina Davisin teoksen Irti oravanpyörästä.

Sunnuntaina kävin juoksemassa 20 km lenkin. Muuten päivä sujui tulevan viikon esityksiä ja kirjoituksia valmistellessa.

Viikon aikana kävin juoksemassa 5 kertaa  (yhteensä 60 km) ja pyöräilin 78 km sekä tein kotona kerran lihaskuntoharjoitusta. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 83,5 tuntia.

Tulevan viikon aikana on vielä liuta kokouksia, olen puhumassa Kotkassa ydinvoimasta sekä mainostoimisto Taivaassa omista projekteistani. Lisäksi vierailen Kuninkaan kartanossa Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan (KANE) kokouksessa. Viikonlopuksi suuntaan Kolille Luonto-Liiton hallituksen kokoukseen.

Jätä kommentti