Tavoitteet: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 23

Ihmiset, jotka tietävät tavoitteensa ja kirjoittavat ne ylös, elävät tyytyväisempää ja rikkaampaa elämään kuin ne, jotka eivät ole asettaneet itselleen tavoitteita lainkaan.

Kirjoita tavoitteet paperille. Muuten ne jäävät pelkiksi toteutumattomiksi haaveiksi ja itsensä kiusaamiseksi. Kaikki haluavat kyllä vaikka mitä, mutta vain harva on valmis maksamaan hinnan tekemällä kirjallisen suunnitelman ja pysymään siinä. Kyse on siitä, että tavoitteiden saavuttamisen hinta maksetaan etukäteen pysymällä tehdyssä suunnitelmassa.

Ennen tavoitteiden kirjoittamista paperille, kannattaa virittäytyä parhaaseen mahdolliseen tunnetilaan.

Tämä onnistuu esimerkiksi seuraavasti:

– Nouse ylös ja seiso ryhdikkäästi tai tuuleta kuin kisan voittanut urheilija
– Kuuntele innostavaa musiikkia
– Kuvittele ja näe itsesti onnistumassa

Ohessa viisi vinkkiä tavoitteille, jotka kirjoitat itsellesi:

1. Myönteisyys. Kirjoita siitä mitä saat ja mikä sinusta tulee kun tavoitteet toteutuvat. Älä käytä kielteisiä ilmaisuja.
2. Täsmällisyys. Mitä tarkemmin pystyt kuvailemaan tavoitteesi, sitä varmemmin pystyt ne saavuttamaan.
3. Mitattavuus. Ei kannata asettaa sellaisia tavoitteita, joiden saavuttamista ei voi mitata. Sitä mitä et voi mitata, et voi hallita.
4. Kontrolli. Tavoitteesi saavuttaminen ei voi olla riippuvaista muiden mielipiteistä tai hyväksynnästä. Tavoitteiden saavuttamisen pitää olla sinusta itsestäsi kiinni.
5. Eettisyys. Tavoitteiden tulee olla eettisiä, reiluja, moraalisia ja ekologisia eli seuraamuksiltaan kestäviä. Tavoittele asioita puhtain motiivein ja luo hyvää myös ympäristöösi.

Kun tiedät tavoitteesi, etsi innostavia esikuvia ja kysy neuvoa. Kuka elää jo sellaista elämää, josta itse vielä haaveilet? Ketkä ovat alasi ehdottomia ykkösiä? Mitä he tekevät ja mihin heidän ylivoimansa perustuu? Tee lista näistä ihmisistä ja käy kysymässä heiltä suoraa neuvoa. Ihmiset, joita kunnioitat, auttavat sinua kyllä mielellään saavuttamaan saman. Toimi kuten esikuvasi.

Tyytyväinen elämä on arvokkaiden tavoitteiden asteittaista saavuttamista. Mikäli ihmisellä ei ole tarkoitusta toiminnalleen eikä päämääriä, joita tavoitella, alkaa elämä tuntua merkityksettömältä. Ihmiset jopa sairastuvat ja kuolevat pois silloin kun he kokevat, ettei heillä ole enää tarkoitusta elämälleen.

Tässä kirjoitussarjassa hahmottelen askelmerkkejä tyytyväisen ja hyvään elämään. Näitä ovat mm. positiivisen ajattelun voima, säännöllinen vierailu epämukavuusalueella, pitkitetty tarpeentyydytys, henkisen ja fyysisen kunnon ylläpitäminen, rohkeus, rakkaus, energia ja innostus sekä muiden palvelu ja monet muut jutut.

Ajatukset eivät ole suinkaaan omiani, vaan lainattu suoraan muilta sekä kirjoitettu ja sanottu eri yhteyksissä varmasti lukemattomia kertoja. Haluan kuitenkin välittää mielestäni parhaimpia käytäntöjä edelleen eteenpäin.

Kirjoitussarjan edellinen osa on luettavissa täältä: Vapaudu kiireestä: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 22

2 kommenttia artikkeliin ”Tavoitteet: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 23”

Jätä kommentti