Loma Vierumäen urheiluopistolla – hiilineutraali Helsinki vihdoin totta

Neljän päivän rentouttava loma Vierumäen urheiluopistolla on takana. Paikkaa voi lämpimästi suositella kaikille, jotka haluavat yhdistää lomaansa myös hiukan liikunnallisia elementtejä.

Ohjelmaan kuului mm. kuntotestin tekeminen. Testin mukaan olen erinomaisessa kunnossa. Hapenottokykyni on 62 ml/kg/min tai 3,8 l/min. Myös lihaskunto on hyvä (21 vatsalihasta, 29 punnerrusta ja 31 jalkakyykkyä 30 sekunnissa), mutta liikkuvuudessa (erityisesti kyljet ja lonkat) olisi parannettavaa. Rasvaprosentti oli lähellä ihannearvoa (15,2 %) vaikka voisi olla selvästi myös alempi – varsinkin kun painoindeksini on vain 19,8. Kuntotestin lisäksi kävimme juoksemassa, uimassa ja hiihtämässä sekä teimme venyttelyjä ja lihaskuntoharjoittelua.

31122009128Kuntoilun ohella lomaohjelmaan kuului tietysti myös hyviä keskusteluja. Pohdimme menneen vuoden tapahtumia sekä teimme tulevan vuoden suunnitelmia. Näistä kirjoittelen kuitenkin vielä erikseen. Vuoden vaihtumista juhlimme illallisella ja polttamalla sädetikut.

Muun tekemisen lomassa ehdin lukea myös mm. nämä:

– Mickelsson, Rauli (2009) Puolueiden tulevaisuus.
– Tuomien, Saku & Lindroos, Katja (2009) Ravistettava, omskakas – toisinajattelijan käsikirja.
– Paunonen, Ari & Anttila, Seppo (2007) Matkalla maratonille. Kaikki juoksusta.
– Slåen, Torfinn (2009) Rakenna tuloskuntoa mestareiden tapaan.

Helsinki hiilidioksidipäästöttömäksi

Vuoden vaihteen paras uutinen oli Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen uudenvuodenpuhe. Pajunen toteaa seuraavaa:

”Tavoite on selkeä: Tehdään tulevaisuuden Helsingistä hiilidioksidipäästötön. Se tarkoittaa panostusta tuulivoimaan, biopolttoaineisiin ja rakennusten energiatehokkuuteen. Liikenteen päästöt on saatava alas. Uutta teknologiaa on otettava käyttöön. On aika ryhtyä sanoista tekoihin.”

Voisiko sen paremmin sanoa? Rohkea johtaja uskaltaa linjata. Samaa olisin odottanut esimerkiksi presidentti Tarja Haloselta ja monilta muilta Kööpenhaminan ilmastokokouksessa.

2 kommenttia artikkeliin ”Loma Vierumäen urheiluopistolla – hiilineutraali Helsinki vihdoin totta”

  1. Päivitysilmoitus: Cooperin testi: 3050 metriä

Jätä kommentti