Suomen sijoitus ilmastovertailussa parantunut – arvosana silti ”välttävä”

Neuvotteluiden tahti alkaa kiristyä. Aamulla julkaistiin kansainvälinen ilmastovertailu. Suomi on parantanut asemiaan sijoittuen nyt sijalle 36 samaan luokkaan yhdessä Turkin, Ukrainan, Singaporen, Iranin, Slovenian, Italian ja Venäjän kanssa. Nousua on edellisesta vuodesta 12 sijaa. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää. Erityisesti muihin pohjoismaihin verrattuna Suomi pärjää heikosti.

Ensimmäiset sijat jäävät vertailussa jälleen jakamatta, koska yhdenkään maan ilmastopolitiikka ei ole sillä tasolla, mitä lämpeneminsen pitäminen alle kahdessa asteessa edellyttäisi. Parhaiten pärjäävät Brasilia, Ruotsi ja Iso-Britannia. Ympäristöjärjestöjen tiedote ja lisätiedot löytyvät täältä:  Suomen sijoitus ilmastovertailussa parantunut – arvosana silti ”välttävä”.

Raportti ja siihen liittyvät taustat löytyvät Germanwatchin sivuilta.

Jätä kommentti