Kööpenhaminan ilmastokokouksen jälkilöylyjä

Kööpenhaminan ilmastokokouksen jälkeisenä maanantaina vastailin KSL-radion kysymyksiin siitä, mitä Kööpenhaminassa tapahtui. Allekirjoittaneen ja monen minua fiksumman haastattelut löytyvät täältä: Mitä Kööpenhaminan ilmastokokouksessa tapahtui? Samaan teemaan liittyen vastailin myös Vihreän Langan toimittajalle: ”Kukaan ei uskonut, että tämä voi mennä näin pieleen”.

12122009058Päivä jatkui järjestöporukan ja muutaman muun kesken lounastapaamisella, jossa analysoimme Kööpenhaminan tuloksia. Välillä kävin vetämässä Luonto-Liiton toimistokokouksen ja yritin vastata Kuluttaja-lehdelle puuvilllan ympäristöongelmia koskeviin kysymyksiin. Tämän jälkeen piipahdin vielä eduskunnassa Hallinto-lehden ilmastomuutosaiheisesessa haastattelussa.

Tiistaina pääsin nauttimaan talvisesta pyöräilystä käydessäni Espoossa pitämässä ISO14001-ympäristöjärjestelmää koskevan koulutuksen. Tämän jälkeen tahti hiukan rauhoittui. Iltapäivällä vastailin vielä Tampereen ylioppilaslehti Aviisin kysymyksiin Kööpenhaminasta. Muuten päivä kului sähköposteja kirjoitellessa ja toimistorutiineja hoitaessa.

Tiistaina alkanut kokousvapaa tahti jatkui myös keskiviikkona. Kirjoittelin vielä muutaman artikkelin Kööpenhaminan ilmastokokoukseen liittyen ja vastailin Aamulehden toimittajan kysymyksiin roskaamisesta. Muuten päivä kuluikin hallinto- ja henkilöstöasioita hoitaessa.

Jossain vaiheessa alkuiltaa huomasin yllättäen, että sähköpostissa ei ollut enää yhtään käsittelemätöntä viestiä ja kaikki se, mitä tänä vuonna piti tehdä, oli tehty. Oli aika aloittaa loma. Se alkoi rauhallisella 10 km juoksulenkillä. Pyhäpäivinä suuntaamme Joensuuhun ja Turkuun. Uuden vuoden vaihteen viikon vietämme Vierumäen urheiluopistolla. Tästä on hyvä ponnistaa tulevaan vuoteen!

Tässä vielä pyhäpäivien toimintavinkki: Kerro johtajille: Epäonnistuminen ei ole vaihtoehto.

22122009106

Jätä kommentti